Home / Family  / Κονσέρτο Αγάπης από τον Στέφανο Κορκολή

Κονσέρτο Αγάπης από τον Στέφανο Κορκολή

“Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα” ονομάζεται το φιλανθρωπικό Κονσέρτο με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη για τα Παιδιά της “Μέριμνας”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, στις 14 Οκτωβρίου 2023, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Μέριμνα”, διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ένα Κονσέρτο Αγάπης με τον Στέφανο Κορκολή στο Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το σωματείο Φίλοι της Μέριμνας και την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων.

 

 

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μαζί με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, θα μας ταξιδέψουν για 60′ στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης, με συνθέσεις και τραγούδια μεγάλων δημιουργών,.σε ενορχηστρώσεις του Στέφανου Κορκολή (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός κ.α.), αλλά και με μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη σε σύνθεση Σ. Κορκολή. 

 

Τη μουσική βραδιά θα ανοίξει ο 11χρονος Στέλιος Κερασίδης, Μουσικός Πρεσβευτής  της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της Μέριμνας, με τη σύνθεσή του “Agony”, την οποία πρόσφερε για τη μουσική επένδυση επτά επιμορφωτικών βίντεο για την Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα.

 

Στόχος του  κονσέρτου είναι η ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη της Ανακουφιστικής Φροντίδας και η οικονομική στήριξη της.μοναδικής υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα, που λειτουργεί η Μέριμνα από το 2010.

 

 

 

Το έργο της “Μέριμνας”

Η “Μέριμνα” δημιούργησε τη μοναδική στη χώρα μας υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, η οποία προσφέρει σε παιδιά και έφηβους.-έως και 18 ετών- ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, από τη διάγνωση, κατά τη διάρκεια και μέχρι το τέλος μιας σοβαρής ασθένειας.

 

 Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, που υποστηρίζουν μέσω τακτικών και έκτακτων επισκέψεων και τηλεφωνικής συμβουλευτικής,.παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη, στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, η υπηρεσία παρέχει τηλεφωνική συμβουλευτική σε επαγγελματίες υγείας,.που φροντίζουν.και στηρίζουν οικογένειες με σοβαρά άρρωστο παιδί που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα.

 

Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα! Ας στηρίξουμε αυτές τις τόσο σημαντικές προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο. Για κάθε παιδί που μας έχει ανάγκη.

 

Αναλύτικές πληροφορίες για το Κονσέρτο θα βρείτε εδώ

 

merimna.org.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath