Home / Cozyhome  / Η Saint Laurent Rive Droite επανακυκλοφορεί την ιστορική συλλογή του Gio Ponti

Η Saint Laurent Rive Droite επανακυκλοφορεί την ιστορική συλλογή του Gio Ponti

Saint Laurent Rive
Η Saint Laurent Rive Droite επανακυκλοφορεί τη συλλογή επιτραπέζιων σκευών του Gio Ponti για τη Villa Planchart.

 

Εν όψει της Milan Design Week, η Saint Laurent Rive Droite συνεργάζεται με το Fundación Anala y.Armando Planchart, για να παρουσιάσει μία εντυπωσιακή συλλογή από vintage πιάτα, στο Chiostri di San Simpliciano. Η έκθεση -επιμελημένη από τον δημιουργικό διευθυντή του οίκου,.Anthony Vaccarello– θα φιλοξενήσει τα πορσελάνινα επιτραπέζια σκευή, που δημιούργησε ο ίδιος ο Gio Ponti για τη Villa Planchart το 1957.

 

Η έκθεση μάς γυρίζει πίσω στο 1953

 

Το 1953, η Anala και ο Armando Planchart ανέθεσαν στον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα,.Gio Ponti, την κατασκευή μίας “avant-garde” βίλας, στον ψηλότερο λόφο της Βενεζουέλας, με θέα το Caracas. Για να τελειοποιήσει την εσωτερική διακόσμηση της βίλας, ο Ponti προσέλαβε τους καλύτερους Ιταλούς τεχνίτες,.μεταξύ άλλων και το Ginori 1975, στο οποίο ο ίδιος είχε εργαστεί παλαιότερα ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Για να δώσει την προσωπική πινελιά του στη Villa Planchart, ο Gio Ponti σχεδίασε, μαζί με το Ginori 1735, μία σειρά από πορσελάνινα επιτραπέζια σκεύη, διακοσμημένα με τα σύμβολα και τα μοτίβα της βίλας, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά το ταλέντο του, αλλά και την προσοχή του στη λεπτομέρεια. Στοιχεία όπως ο ήλιος, το μισοφέγγαρο, το πολικό αστέρι, αλλά και οι επαναλήψεις του.μονογράμματος “A”, αποτέλεσαν φόρο τιμής στην Anala και τον Armando.

 

Saint Laurent

 

Γυρίζοντας στο σήμερα, η Saint Laurent Rive Droite επανασυστήνει 12 από τα αυθεντικά πιάτα από τη συλλογή Villa Planchart Segnaposto, σε συνεργασία με το Ginori 1735. Μάλιστα, τα ανανεωμένα επιτραπέζια σκεύη είναι ζωγραφισμένα στο χέρι από το Ginori 1735.

 

Η έκθεση Gio Ponti – Villa Planchart της Saint Laurent Rive Droite θα είναι ανοιχτή για το κοινό στο Chiostri Di San Simpliciano του Μιλάνου από τις 16 έως τις 21 Απριλίου.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada