Home / Fashion  / Η Paris Fashion Week έκλεισε τον πιο stylish μήνα του φθινοπώρου

Η Paris Fashion Week έκλεισε τον πιο stylish μήνα του φθινοπώρου

Paris Fashion
Από τη-σχεδόν-θεατρική συλλογή του Harris Reed για τη Nina Ricci, μέχρι και το αποχαιρετιστήριο show της Sarah Burton για τον Alexander McQueen, η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έκλεισε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. 

 

Ποια ήταν τα highlights των τελευταίων ημερών της Paris Fashion Week;

 

LOEWE SS24

Ο Jonathan Anderson παρουσίασε τη SS24 συλλογή της LOEWE, επιστρέφοντας τον οίκο στον κλασικό χώρο της Chateau Vincennes, με τα μοντέλα να διασχίζουν την πασαρέλα, με φόντο τα χάλκινα έργα της καλλιτέχνιδας Lynda Benglis. Ανάμεσα στα καθημερινά κομμάτια που ανέδειξε η συλλογή του οίκου,.πρωταγωνίστησαν μερικά art pieces, τα οποία επιβεβαίωσαν τη δέσμευση του Anderson στην χειροτεχνία.

 

Paris Fashion

 
Nina Ricci Spring 2024

Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο ως δημιουργικός διευθυντής της Nina Ricci,.ο Harris Reed παρουσίασε το νέο show του στην Paris Fashion Week, δίνοντας στη συλλογή την προσωπική σχεδιαστική του σφραγίδα: τη θεατρικότητα. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο,.ο Harris Reed δεν έμεινε μόνο σε αυτή. Αντίθετα, κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά αυτήν του τη θεατρικότητα με το casual ντύσιμο, προσπαθώντας να φέρει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση για το μέλλον του οίκου.

 

 
Coperni SS24

Η SS24 συλλογή της Coperni, που φέρει την υπογραφή των Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant,.παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο, κάνοντας μία απόπειρα σύνδεσης μεταξύ μόδας και τεχνολογίας. Για αυτήν τη σεζόν, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τη δυναμική του ήχου, ενσωματώνοντάς τον σε κάθε λεπτομέρεια της συλλογής, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία “fashion symphony”. Εκτός από την πρωτοποριακή προσέγγιση του show στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η Coperni αποκάλυψε μέσα από το catwalk δύο συνεργασίες: PUMA και AI Humane.

 

Paris Fashion

 
Vivienne Westwood

Για τη SS24 συλλογή της Vivienne Westwood, ο Andreas Kronthaler.παρουσίασε ένα show αφιερωμένο στην εμβληματική σχεδιάστρια και ιδρύτρια του οίκου. Για να το κάνει αυτό, ο Kronthaler εμπνεύστηκε από τα αρχεία του οίκου,.χωρίς όμως να κάνει αυτήν τη συλλογή αναδρομική.

 

 

“Οργάνωσα την προσωπική γκαρνταρόμπα της Vivienne, καθώς και τα ρούχα που κάναμε μαζί. Ωστόσο, την αναθεώρησα, την ανακατασκεύασα. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ντυνόταν. Πάντα το αντίθετο από όλους τους άλλους. Η σκέψη της ήταν πάντα κάπου αλλού, κάπου συναρπαστικά: αυτό είναι που την έκανε τόσο ελκυστική. Είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον χρόνο, ταξίδευε πραγματικά με το μυαλό της”, ανέφερε ο Andreas Kronthaler για την επίδειξη.

 

Paris Fashion

Alexander McQueen

Η επίδειξη του οίκου Alexander McQueen έκλεισε την Paris Fashion Week με τον πιο ένδοξο τρόπο. Η Sarah Burton παρουσίασε την τελευταία της συλλογή για τον οίκο, έχοντας στον front row καλεσμένους όπως την Anna Wintour, τον Edward Enninful, τη Nina Garcia,την Elle Fanning και την Cate Blanchett.

 

 

“Αυτή η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη γυναικεία ανατομία, τη βασίλισσα Ελισάβετ Α,.το κόκκινο τριαντάφυλλο και τη Magdalena Abakanowicz, μια παραβατική και δυναμικά δημιουργική καλλιτέχνιδα, που αρνήθηκε να συμβιβάσει το όραμά της. Το show είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Lee Alexander McQueen,.του οποίου η επιθυμία ήταν πάντα να ενδυναμώνει τις γυναίκες”, ανέφερε η Burton για την τελευταία της συλλογή.

 

Paris Fashion

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada