Home / Fashion  / Το Παρίσι καθορίζει και πάλι τι σημαίνει μόδα!

Το Παρίσι καθορίζει και πάλι τι σημαίνει μόδα!

Το Παρίσι
Τα shows της Paris Fashion Week γίνονται όλο και καλύτερα! Το Παρίσι αποδεικνύει για ακόμα μία φορά γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας!

 

Balmain SS24

Ακόμα και αν έκλεψαν 50 από τις δημιουργίες της ομάδας του, ο Olivier Rousteing δεν άφησε αυτήν την κακή στιγμή να τον επηρεάσει αρνητικά. Όχι μόνο δεν ακύρωσε το show του, αλλά παρουσίασε και ένα από τα ωραιότερα του οίκου Balmain. Τα πολύχρωμα και στολίσμενα με λουλούδια και γλυπτά κομμάτια του μπορεί να μη συμβαδίζουν με την ήρεμη τάση της πολυτέλειας, αλλά το απλό και χρηστικό κομψό του κέρδισε μεγάλη δυναμική. Ο ίδιος δεν ήταν ποτέ μινιμαλιστής και δεν πρόκειται να υποκριθεί. Αγαπάει τις μαξιμαλιστικές αναφορές, το έντονο tailoring, το color blocking και τα floral prints. Το Παρίσι.

 

Sciaparelli SS24

Ο Daniel Roseberry θόλωσε και πάλι τα όρια μεταξύ τέχνης και μόδας. Το Παρίσι γιόρτασε τον σουρεαλισμό μέσα από το νέο show του οίκου. Κομμάτια που μπορεί να προορίζονταν για υψηλή ραπτική αναμειγνύονταν με ready to wear items. Φυσικά τα έντονα κοσμήματα, τα οποία στόλισαν και τα κομμάτια ένδυσης, δεν έλειψαν από τη συλλογή. Τα metallic toed high top sneakers έκλεψαν την παράσταση και πρόκειται να γίνουν best sellers. Η Shalom Harlow άνοιξε το show και η Kendal Jenner το έκλεισε, δίνοντας δύο φανταστικές catwalk moments.

 

Rick Owens SS24

Και τα breathtaking shows συνεχίζονται! Ο Rick Owens μιμήθηκε τα γλυπτά του Chamberlain από αφρό και έδωσε κομμάτια με μορφή φούσκας, δημιουργώντας μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις, συνοδευόμενες από πυροτεχνήματα. Προς το τέλος του show διέκοψε τον ρομαντισμό, παρουσιάζοντας και total black grunge looks. Η συλλογή θύμιζε δυστοπική φαντασία και αποτέλεσε μία “γιορτή για τα μάτια”, όπως τη χαρακτήρισε το κοινό.

 

Givenchy SS24

Ένας ακόμα σχεδιαστής που εμπνεύστηκε από τα λουλούδια. Ιδιαίτερες εφαρμογές, ζωγραφισμένα λουλούδια στο χέρι και απαλά υφάσματα. Ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει για λίγο πίσω του το πιο αυστηρό και grunge στοιχείο και εξερεύνησε την έννοια του flou, της χαλαρής και αποδομημένης ραπτικής. Η σκληρή γοητεία του οίκου Givenchy έγινε πιο ρομαντική αυτήν τη φορά και σίγουρα μας άρεσε πολύ…

 

Chloé SS24

Η Gabriela Hearst γιόρτασε με ρυθμούς samba την αναχώρηση της από τον Γαλλικό οίκο. Η τελευταία της συλλογή πάντρεψε τη δική της αμερικανική κληρονομιά, με τη ρομαντική γαλλική του οίκου. Μετέτρεψε την έξοδό της σε ένα ξεσηκωτικό party, τόσο μέσα από το show, όσο και μέσα από τη συλλογή, επιλέγοντας έντονα και χαρούμενα χρώματα. Και φυσικά ο στόχος της ίδιας παρέμενε ο ίδιος μέχρι το τέλος. Να ευαισθητοποίησει το κοινό, δημιουργώντας μία πιο βιώσιμη μόδα.

 
Paco Rabanne SS24

Δεν υπάρχει τίποτα ήσυχο στην πολυτέλεια του Rabanne. Η νέα συλλογή του σχεδιαστή αποτέλεσε φόρος τιμής στη δυνατή και τολμηρή γυναίκα. Συνδύασε με έναν υπέροχο τρόπο τις αναφορές στην αείμνηστη Tina Turner και στην ταινία Mad Max. Σύγχρονες θέες του rock n roll, που γιορτάζουν το σώμα και το δέρμα τους, όπως και να είναι. Μάλιστα συνεργάστηκε και με το Λούβρο για να χρησιμοποιήσει εικόνες κλασικών ελληνικών και ρωμαϊκών αγαλμάτων, φέρνοντας το ντύσιμο της θεάς στον 21ο αιώνα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.