Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Monica Bellucci βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο!

Η Monica Bellucci βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο!

Η Monica Bellucci
Στα πλαίσια του 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Monica Bellucci τιμήθηκε με Χρυσό Αλέξανδρο για την προσφορά της στον κινηματογράφο!

 

“Είναι τιμή μου που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι στην Ελλάδα”, είπε, μεταξύ άλλων, η Monica Bellucci, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου, στον κατάμεστο κινηματογράφο Ολύμπιον.

 

 

Πριν από την προβολή της Μαλένα– την ταινία που εκτόξευσε την καριέρα της Bellucci, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ,.Ορέστης Ανδρεαδάκης, αναφέρθηκε στην τελευταία ταινίας της ηθοποιού, με τίτλο Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, βασισμένη στην ομότιτλη θεατρική παραγωγή, η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, παρουσία της ηθοποιού, και κάλεσε στη σκηνή τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

 

“Buona sera gentile signora Bellucci. Grazie per essere venuti a Salonicco per riempire di luce il Festival e la nostra città” («Καλησπέρα αξιαγάπητη κυρία Μπελούτσι, Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στη Θεσσαλονίκη για να γεμίσετε με φως το Φεστιβάλ και την πόλη μας»), είπε στα ιταλικά ο κ. Τζιτζικώστας, καλωσορίζοντας τη Monica Bellucci. “Είναι πράγματι μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της έβδομης τέχνης. Η Monica Bellucci είναι από εκείνες τις ηθοποιούς που γεμίζουν τη μεγάλη οθόνη όταν εμφανίζονται, αλλάζουν τον αέρα των κινηματογραφικών κάδρων. Έχει πλάσει δεκάδες χαρακτήρες σε κωμωδίες, δράματα, περιπέτειες, ιστορικές ταινίες. Και κάθε φορά ξέρει να μεταμορφώνεται, να μπαίνει στην ουσία των ρόλων της και να αναδεικνύει τις λεπτομέρειές τους. Με αυτές άλλωστε τις ταινίες έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθεί μια ευκαιρία για να γυρίσει μια ταινία και εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία διαθέτει τις υποδομές, σπάνιες τοποθεσίες, ιστορικά μνημεία, δάση, βουνά και θάλασσα και, όπως λένε οι ειδικοί του κινηματογράφου, ένα ξεχωριστό και ιδανικό κινηματογραφικό φως. Η Monica Bellucci όλα αυτά τα χρόνια έχει χαρίσει το δικό της φως σε ταινίες που θα μείνουν για πάντα στη συλλογική μας μνήμη. Και για μένα είναι εξαιρετική η χαρά και η τιμή που την υποδέχομαι σήμερα εδώ”.

 

Στο σημείο αυτό, τα φώτα χαμήλωσαν για να παρελάσουν από την οθόνη του Ολύμπιον, σε ένα σύντομο βίντεο,.οι αξέχαστοι κινηματογραφικοί χαρακτήρες που έχει ερμηνεύσει η διάσημη ηθοποιός μέσα από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της στον κινηματογράφο. Αμέσως μετά, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης κάλεσε στη σκηνή τη Monica Bellucci για την απονομή του Χρυσού Αλέξανδρου. “Κυρία Bellucci, εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,.σας απονέμω το βραβείο του τιμητικού Χρυσού Αλέξανδρου”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, δίνοντας το βραβείο στη Bellucci.

 

Η Monica Bellucci

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας Μαλένα του Τζουζέπε Τορνατόρε,.μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, με τη Monica Belluci σε έναν πολυσύνθετο ρόλο που κατέκτησε ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο σινεμά.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada