Home / Family  / Η Αθήνα πηγαίνει θέατρο: 4+1 προτάσεις!

Η Αθήνα πηγαίνει θέατρο: 4+1 προτάσεις!

Η Αθήνα προσφέρει πολλές και μοναδικές επιλογές παιδικών παραστάσεων. Αυτές είναι οι δικές μας 4+1 προτάσεις για Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι γεμάτοι από υπέροχες προτάσεις θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν μοναδικές ιστορίες που θα τους “ταξιδέψουν” και θα τους διασκεδάσουν.

 

“Παραμύθι χωρίς όνομα” στο Θέατρο Κιβωτός (22 Ιαν – 26 Φεβ)

Η Παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο Κιβωτός την παράσταση “Παραμύθι χωρίς όνομα” από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της, μεταφέρονται με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο.

 

Aθήνα

Λίγα λόγια για το έργο:

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

 

 

Παραστάσεις

Κυριακές  (22/1, 29/1, 5/2, 12/2 , 19/2 και 26/2) 11:15π.μ, 15:00μ.μ

Εισιτήρια από 10€

Αναζητήστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ….αλλιώς στο Μικρό Παλλάς (22 Ιαν – 19 Φεβ)

“Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς” στο Μικρό Παλλάς φιλοδοξεί να είναι μια θεατρική πρόταση που θα κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων, συνδυάζοντας το χιούμορ με την αλήθεια, την ελαφράδα με το μήνυμα, την μαγεία με το καλλιτεχνικό αίτημα.

 

Aθήνα

 

Ο καταξιωμένος στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, έχοντας ήδη υπογράψει ως συγγραφέας στο παιδικό θέατρο, δύο μεγάλες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες (“Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας” στο θέατρο Badminton και “Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά” στο θέατρο Αλίκη) παραδίδει ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και πολλά πανέμορφα τραγούδια. Μια πρόταση της καλλιτεχνικής εταιρείας Μικρή Άρκτος.

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε, διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή… αλλιώς! Τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας.

 

Συγκεκριμένα, η Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της καλοσύνης αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά… χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη…

 

Παραστάσεις

Κυριακές  (22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2)  στις  12:00μ.μ

Εισιτήρια από 13€
Αναζητήστε το εισιτήριό σας εδώ

 

“Όλιβερ Τουίστ” στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ( 28 Ιαν – 12 Φεβ)

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανεβάζει ξανά φέτος, για 2η χρονιά την επιτυχημένη υπερπαραγωγή “Όλιβερ Τουίστ” του Καρόλου Ντίκενς σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με έναν ανανεωμένο εικοσαμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών.Φετινές πολύτιμες προσθήκες στην παράσταση ο μοναδικός Δημήτρης Πιατάς και ο εξαιρετικός Αλμπέρτο Εσκενάζη σε εμβληματικούς ρόλους του έργου. 

 

Aθήνα

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ο ήρωας-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν ζοφερό και άδικο κόσμο. Μέσα από αυτό το έργο του ο Ντίκενς, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του στην Αγγλία, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν σε απόλυτη φτώχεια, σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Τελικά, ο Ντίκενς καταλήγει με μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας, μπορούν να διασωθούν ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.

 

Παραστάσεις

Κάθε Σάββατο στις 14:30 & Κυριακή στις 11:30

Αναζητήστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

“Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον” στην παιδική σκηνή του Μικρού Χορν (22 Ιαν – 26 Φεβ) 

Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος  σκηνοθέτης των παιδιών, τραβάει παιχνιδιάρικα την κόκκινη κορδέλα ενός γιορτινού δώρου και παρουσιάζει στα παιδιά, σε δική του σκηνοθεσία και διασκευή, “Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον”, της βραβευμένης με Νόμπελ, Σέλμα Λάγκερλεφ, στην παιδική σκηνή του Μικρού Χορν.

 

Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του.

 

Aθήνα

Λίγα λόγια για το έργο

Ο σκανδαλιάρης, ατίθασος και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει  μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.

 

Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των πουλιών και των ζώων και μαθαίνει να τα αγαπά,.να τα προστατεύει και να τα σέβεται. Παρέα με τη σοφή αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα,.αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης.

 

Παραστάσεις

Κυριακές  (22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2) στις 11:30π.μ, και 15:00μ.μ

Εισιτήρια από 8€

Αναζητήστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

“Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (21 Ιαν – 25 Φεβ)

Ο “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου σε διασκευή – σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου και μουσική Ηλία Βαμβακούση,.ανανεώνεται και μετακομίζει στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη.

 

Η παράσταση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, φέρνοντας ως σήμερα σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα,.όχι μόνο της κρητικής λογοτεχνίας, αλλά και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης.

 

Aθήνα

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στον “Ερωτόκριτο” με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη. εποχή, όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή, η γενναιότητα αλλά και οι συμβάσεις,.οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα. Ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα,.όσο και από την τόλμη, το θάρρος και την ισχυρή θέληση των ανθρώπων…

 

Παραστάσεις

Σάββατα ( 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2) στις 15:00μ.μ

Εισιτήρια από από 10€.
 
Αναζητήστε το εισιτήριό σας εδώ.
 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath