Home / Good Life  / Ηνωμένο Βασίλειο: Πώς μπορούμε να πάμε πλέον;

Ηνωμένο Βασίλειο: Πώς μπορούμε να πάμε πλέον;

london_makrygiannaki
Πως μπορούμε να επισκεφθούμε το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον;

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έφυγε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020. Ακολούθησε μια μεταβατική περίοδος, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόζει νέα μεταναστευτική πολιτική για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και για τους Ελβετούς πολίτες, που επιθυμούν να μεταβούν στη χώρα. Να σημειωθεί, ότι οι πολίτες από τις χώρες που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και οι Ελβετοί πολίτες, που διέμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν το τέλος της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου 2020, μπορούν να συνεχίσουν να κατοικούν και να δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποβάλλοντας αίτηση στο ΕU Settlement Scheme, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

 

Η νέα αυτή μεταναστευτική πολιτική επηρεάζει άμεσα και τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί, ότι όσοι θέλουν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε για τουρισμό, είτε για να επισκεφθούν οικογένεια και φίλους, μπορούν να παραμείνουν έως και έξι μήνες χωρίς να χρειαστεί να κάνουν αίτηση για βίζα.

 

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο πως, η νέα μεταναστευτική πολιτική καθιστά πιο δύσκολη την μετανάστευση Ελλήνων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βίζας, για όσους επιθυμούν να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στα επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τους Έλληνες και στις αντίστοιχες κατηγορίες βίζας.

 

*Αυτό το άρθρο και τα άρθρα που θα ακολουθήσουν δεν αποτελούν νομικές συμβουλές, επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

 

qc-immigration.com

[email protected]

H Μαριάννα Μακρυγιαννάκη εργάζεται ως Associate στην δικηγορική εταιρεία QC Immigration στο Λονδίνο. Σπούδασε Νομική στο University of Sussex και αποφοίτησε από το Queen Mary University of London από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής με εξειδίκευση στο Μεταναστευτικό Δίκαιο.