Home / Famous Talks  / Ιάσονας Μανδηλάς: “Δίνω πάντα τη θετική μου ενέργεια στο έπακρο”

Ιάσονας Μανδηλάς: “Δίνω πάντα τη θετική μου ενέργεια στο έπακρο”

iasonas mandilas

Χορευτής, τραγουδιστής και ηθοποιός, ο γεμάτος ενέργεια, ταλέντο και θετική διάθεση Ιάσονας Μανδηλάς μάς δίνει μία γεύση από τη ζωή του. Βλέπει τα πράγματα με μία πιο pop ματιά, έχει μεγάλα όνειρα για το μέλλον και ξέρει πώς μόνο στοχεύοντας στο καλό, μπορούμε να πάμε μπροστά.

 

Ιάσονας Μανδηλάς

 

Πριν ασχοληθείς με τον χώρο της τέχνης, ήσουν αθλητής. Μάλιστα, το 2007 αναδείχθηκες πρωταθλητής Ελλάδας στον στίβο. Τι ρόλο έχει σήμερα ο αθλητισμός στη ζωή σου; Θεωρείς ότι σε βοήθησε στην ενασχόλησή σου με τους άλλους τομείς;

Ναι, εννοείται πως υπάρχει ο αθλητισμός ακόμα στη ζωή μου, από την πλευρά της προπόνησης. Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά σε κάθε project μου η προπόνηση είναι παρούσα. Τελευταία έχω αρχίσει και το τρέξιμο. Τρέχω κάθε μέρα 4-5 χιλιόμετρα και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Αφήνω το κινητό και ξεφεύγω. Σίγουρα ο αθλητισμός με βοήθησε πάρα πολύ σε όλα τα υπόλοιπα. Κρύβω πολλή ενέργεια μέσα μου και δε θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, πέρα από αυτό που κάνω τώρα.

 

 

Σε παρακολουθώ από το So You Think You Can Dance μέχρι και σήμερα. Πώς αποφάσισες τότε να δηλώσεις συμμετοχή;

Το So You Think You Can Dance ήταν κάτι που έκανα αποκλειστικά για εμένα. Από πριν είχα χαράξει την πορεία μου, για παράδειγμα μέσα από συνεργασίες με την Ελένη Φουρέιρα και την Άννα Βίσση. Είχα πρωταγωνιστήσει και σε musical και είχα συμμετάσχει και στους Συμμαθητές. Το So You Think You Can Dance ήταν κάτι που το έκανα πραγματικά για εμένα και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι με βοήθησε πάρα πολύ σε όλα, κάτι που δε σκεφτόμουν όταν πήγα. Ήθελα απλά να διαγωνιστώ, χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θα μου προσφέρει κάτι ή θα μου κάνει καλό ή κακό. Απλά ήθελα να το ζήσω.

 

 

Έχεις σπουδάσει musical theatre στο Λονδίνο. Από την εμπειρία σου, πιστεύεις πώς το επάγγελμα του χορευτή αντιμετωπίζεται διαφορετικά στο εξωτερικό σε σύγκριση με την Ελλάδα;

Ήταν μία πολύ δύσκολη και απαιτητική εμπειρία. Καθώς έχω μία pop ματιά γενικά για τα πράγματα, μου αρέσουν οι μεγάλες pop παραγωγές, που μπορείς να κάνεις τα πάντα. Κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Έτσι, αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα στο να βρω τον δικό μου “κόσμο” και να κάνω αυτά που πραγματικά μου αρέσουν. Οι χορευτές εδώ έχουν προβλήματα και δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο αντίστοιχος σεβασμός που υπάρχει έξω. Αλλά σίγουρα, και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν μειονεκτήματα.

 

Έχεις χορέψει πλάι σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Robbie Williams, η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα. Τι απολαμβάνεις περισσότερο σε αυτές τις συνεργασίες;

Ποτέ στη ζωή μου δεν πίστευα ότι θα συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους! Απολαμβάνω τα πάντα! Μου φαίνεται συγκλονιστικό ότι τους γνωρίζω και ότι έχω χορέψει-συνεργαστεί μαζί τους. Από το ότι κυκλοφόρησα τραγούδι με την Έλενα Παπαρίζου, μέχρι το ότι χόρεψα με τον Robbie Willimas μπροστά από τη βασιλική οικογένεια. Δεν πιστεύω ακόμα ότι έχουν συμβεί όλα αυτά. Σίγουρα, όλοι τους είναι άνθρωποι που καθόρισαν τη ζωή μου. Με έχουν κάνει να θέλω να ασχοληθώ με την τέχνη και με βοήθησαν να καταλάβω ότι αυτό είναι το πάθος μου.

 

 

Πώς σε βοήθησε η δισκογραφική σου, Minos/Emi, να βρεις τα μουσικά σου πατήματα;

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τη Minos. Παρότι ήμουν με κάποιον τρόπο ενεργός στον χώρο, δε γνώριζα τι κάνει μία δισκογραφική. Πήγα στη Minos με αρκετά τραγούδια και έδωσα την πρώτη “νότα” μου και όσα επιθυμώ να κάνω στον χώρο της μουσικής. Με τους ανθρώπους αυτής της δισκογραφικής η προσέγγιση κάθε project είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Προσπαθούμε πάντα να βρούμε πώς θα το εξελίξουμε αυτό. Και πάντα επιθυμούμε να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο, για να βγάλουμε το νέο τραγούδι. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω πάρα πολλή μουσική!

 

 

Μέσα από τη συνομιλία μας αντιλαμβάνομαι το πόσο ανοιχτός και ακομπλεξάριστος είσαι, επιβεβαιώνοντας όσα πίστευα για εσένα. Έτσι είσαι και στην προσωπική σου ζωή και στην επαγγελματική;

Πιστεύω πως ναι! Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των εξελίξεων, δυσκολεύομαι να διατηρώ τη χαρούμενη διάθεσή μου. Όλη αυτή η κατάσταση άφησε μεγάλο κατάλοιπο μέσα μας, στους καλλιτέχνες. Κλειστήκαμε για μεγάλο διάστημα μέσα στα σπίτια μας, κοιτώντας επί μήνες ένα ταβάνι. Ακόμα και τώρα, υπάρχει μία ένταση και ένα άγχος, μήπως ακυρωθεί κάτι λόγω covid. Ωστόσο, πάντα είμαι ο άνθρωπος που θα δει το καλό και το θετικό σε οποιαδήποτε κατάσταση ή σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Γιατί πιστεύω πως μόνο έτσι θα πάμε μπροστά, έχοντας ως στόχο μόνο το καλό. Προσπαθώ πάντα να κρατάω τη θετική μου ενέργεια και να τη δίνω στο έπακρο.

 

Μανδηλάς

 

Ποιο είναι το πιο μεγάλο όνειρό σου για το μέλλον;

Είναι πολλά, αλλά θα σου πω τρία! Πρώτα απ’ όλα θέλω να κυκλοφορήσω πολλή μουσική, να δημιουργήσω πολλά projects. Δεύτερον, θα ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision. Και, τέλος, θα ήθελα να φύγω πολύ στο εξωτερικό. Με στενοχωρεί που δεν το τολμάμε πολύ στην Ελλάδα και μας φαίνεται κάτι τόσο τρομακτικό. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και σε εμένα και, δυστυχώς, με κάνει να κλείνω τους ορίζοντές μου.

 

 

Follow Iasonas on iasonasmandilas.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.