Home / Wellness  / Health  / Ενημέρωση για την πάθηση της οστεοπόρωσης στην Καβάλα!

Ενημέρωση για την πάθηση της οστεοπόρωσης στην Καβάλα!

οστεοπόρωσης

Την Παρασκευή 20 του μηνός είναι η παγκόσμια ημέρα οστεοπόρωσης και η Καβάλα ετοίμασε μία σχετική δράση για να ενημερώσει σωστά τους πολίτες.

 

Η 20 Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα οστεοπόρωσης και αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να ενημερωθούμε σωστά. Πρόκειται για μία σιωπηλή πάθηση, καθώς δεν εμφανίζονται συμπτώματα. Προσβάλει τα οστά και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μάζας και συνεπακόλουθα την επιδείνωση της ποιότητάς τους. Συνήθως την αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν προκύψει κάποιο κάταγμα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε τη συγκεκριμένη πάθηση. Το Κέντρο Υγείας στην Καβάλα αποφάσισε να οργανώσει μία σχετική δράση, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο περίπτερο του Δήμου Καβάλας.

Από τις 8:30 το πρωί, μέχρι και τις 1:30 το μεσημέρι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σιωπηλή νόσο. Θα συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο εκτίμησης κινδύνου οστεοπόρωσης και θα πληροφορηθούν για τις διατροφικές πηγές ασβεστίου και βιταμίνης D. Η δράση θα πραγματοποιηθεί υπό την ευθύνη του ιατρού του Κ.Υ. Καβάλας, Ορθοπεδικού και Μαυρόπουλου Ροδίωνα, Επιμελητής ΕΣΥ. Όπως και σε κάθε ασθένεια έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δίνετε την κατάλληλη και απαραίτητη σημασία στην πρόληψη. Να κάνετε τις εξετάσεις που απατούνται και να μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον γιατρό σας. 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.