Home / Family  / Βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ασφαλή παιδική μετακίνηση!

Βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ασφαλή παιδική μετακίνηση!

Βιωματική εκπαίδευση

Η οργάνωση “ΕΝΟΔΙΑ” μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθούν την οδική ασφάλεια των παιδιών! βιωματική εκπαίδευση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα η βιωματική εκπαίδευση για ασφαλή μετακίνηση για παιδιά από την οργάνωση.Ενοδία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι οργανισμοί μαζί με τους εθελοντές της θα πραγματοποιήσουν δράσεις εκπαίδευσης παιδιών, ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου, για την ασφαλή μετακίνηση και χρήση του ποδηλάτου. Η δράση θα γίνει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη.Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

 

Στόχοι της εκπαίδευσης στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου είναι η πρόληψη ατυχημάτων, καθώς και η ενθάρρυνση της χρήσης του. Το ποδήλατο αποτελεί ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα, ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η βιωματική εκπαίδευση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ωστόσο, απαιτείται η γραπτή συναίνεση των γονεών ή των κηδεμόνων τους και καλούνται να φέρουν το ποδήλατο και το κράνος τους.

Στο τέλος θα απονεμηθούν “Διπλώμετα ποδηλάτη”, φυλλάδια με οδηγίες για ασφαλή χρήση και δωρεάν φωσφορούχα γιλέκα. Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες, ενώ την εκπαιδευτική διαδικασία θα υποστηρίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών / Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης .

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.