Home / Beauty  / Απολέπιση νυχιών: Γιατί να την εντάξεις στη ρουτίνα σου

Απολέπιση νυχιών: Γιατί να την εντάξεις στη ρουτίνα σου

H απολέπιση νυχιών έχει γίνει trend στο TikTok, αφού είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρείς πάντα τα νύχια σου υγιή και περιποιημένα.

Η απολέπιση νυχιών έχει μπει πια στη ρουτίνα ομορφιάς μας και όχι άδικα. Είναι επιτακτικό βήμα στο skincare,.αφού και τα νύχια μας χρειάζονται την ίδια περιποίηση με το υπόλοιπο σώμα μας.

 

Αν τα νύχια σου σπάνε εύκολα και είναι πάντα θαμπά,.η απολέπιση είναι σίγουρα μία διαδικασία που πρέπει να υιοθετήσεις για υγιή άκρα.

 

 

Γιατί είναι απαραίτητη η απολέπιση νυχιών;

Ακριβώς όπως το δέρμα μας, έτσι και τα νύχια μας έχουν στρώματα νεκρών κυττάρων,.που καταστρέφονται από την έκθεση στο περιβάλλον, όπως το νερό και τα χημικά προϊόντα, αλλά και τα βερνίκια νυχιών. Όλα αυτά οδηγούν σε εύθραυστα και ξηρά νύχια. Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων μπορεί να οδηγήσει και σε αποχρωματισμό ή κίτρινους τόνους.  

 

Μερικά από τα οφέλη της απολέπισης νυχιών περιλαμβάνουν βελτιωμένο χρώμα, υφή και αντοχή. Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί ακόμη.και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των νυχιών -για εσάς που τα νύχια σας δε μακραίνουν εύκολα.

 

Αν, μάλιστα, κάνετε τακτικά μανικιούρ με gel και ακρυλικά νύχια, θα ωφεληθείτε ακόμα περισσότερο, αφού αυτές οι μέθοδοι αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη βάση του φυσικού νυχιού.

 

 

Πώς θα κάνετε απολέπιση νυχιών;

Υπάρχουν δύο τρόποι απολέπισης νυχιών, η φυσική και η χημική απολέπιση. Για να κάνετε φυσική απολέπιση των νυχιών θα χρειαστείτε ένα scrub προσώπου, σώματος ή χεριών -ό,τι κι αν έχετε. Αφού πλύνετε τα χέρια σας, δημιουργήστε έναν αφρό με το scrub που έχετε επιλέξει και κάντε μασάζ στα νύχια και τα πετσάκια σας με κυκλικές κινήσεις. Αφού κάνετε αυτό για περίπου 2-3 ​​λεπτά, μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ολοκληρώστε με ένα λαδάκι για τα πετσάκια και μια ενυδατική κρέμα χεριών.

 

 

@jacquelinekilikita

Nail exfoliation is legit! (I took @drdrayzday’s advice and ran with it). #beautyinatik #nailexfoliation #nailslugging #nails #nailhack #flakynails #healthynails

♬ Dreamy Vibes – Ocean Bay Jazz

 

Για να κάνετε χημική απολέπιση νυχιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει AHA ή BHA (γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ, σαλικυλικό οξύ). Απλώστε στα νύχια σας κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις και ξεβγάλτε. Αφήστε το προϊόν για όσο λένε οι οδηγίες! Ολοκληρώστε με λαδάκι και λοσιόν χεριών.

 

Πόσο συχνά κάνουμε απολέπιση νυχιών;

Ιδανικά θα ήταν καλό να κάνετε απολέπιση στα νύχια σας μία φορά την εβδομάδα, για να τα διατηρήσετε δυνατά, λαμπερά και υγιή. Εάν έχετε τζελ για μεγάλο διάστημα, φροντίστε να κάνετε τουλάχιστον απολέπιση όταν το αφαιρείτε, στα φυσικά σας νύχια.

 

Πέρα από την απολέπιση, φροντίστε να φοράτε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού που περιλαμβάνουν χρήση χημικών, να αποφεύγετε τη συχνή εφαρμογή τζελ, να εφαρμόζετε ενυδατική χεριών σε καθημερινή βάση και να πίνετε πολύ νερό!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath