Home / Wellness  / Health  / Ένα απλό τεστ για να εξετάσετε την υγεία των οστών σας!

Ένα απλό τεστ για να εξετάσετε την υγεία των οστών σας!

Έρευνες έδειξαν ότι το περπάτημα ενός χιλιομέτρου μπορεί να δείξει σε τι κατάσταση είναι η υγεία των οστών μας.

 

Εσείς μπορείτε να περπατήσετε ένα χιλιόμετρο χωρίς να έχετε κάποια ενόχληση στα πόδια;.Μία νέα μελέτη συσχέτισε το περπάτημα αυτής της διαδρομής με την υγεία των οστών μας. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι μπορεί να προβλέψει μελλοντικό κίνδυνο κατάγματος των οστών. Το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Garvan παροτρύνει τους ασθενείς με δυσκολίες στο περπάτημα να προχωρήσουν σε εξετάσεις που θα δείξουν ποια είναι η κατάσταση της υγείας των οστών τους. Η έρευνα περιλαμβάνει συμπεράσματα από την εξέταση 267 χιλιάδων ενήλικων, οι οποίοι απάντησαν και σε σχετικές ερωτήσεις.

Το βασικότερο που απέδειξε η έρευνα είναι ότι ένας στους πέντε ενήλικες ανέφερε ότι είχε κάποιο περιορισμό στο περπάτημα. Οι γυναίκες που δήλωσαν ότι ενοχλήθηκαν κατά τη διάρκεια του περιπάτου έχουν.60% υψηλότερο κίνδυνο κατάγματος, ενώ για τους άνδρες ο κίνδυνος ήταν πάνω από 100%!

 

Σκοπός των επιστημόνων που προχώρησαν στη συγκεκριμένη μελέτη είναι πρώτα να δείξουν ότι με ένα απλό τεστ μπορούμε να ακούσουμε το σώμα μας. Να δούμε εύκολα αν υπάρχει κάποια δυσκολία ή κάποιος συναγερμός. Παράλληλα, τόνισαν ότι αν ένας περίπατος μικρής διάρκειας προσδίδει ενοχλήσεις στα πόδια μας, τότε καλούμαστε να φροντίσουμε αυτό το πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα την υγεία των οστών μας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.