Home / Good Life  / Art & Culture  / 2017 Venice Biennale: “Φως” στην Τέχνη της Μέσης Ανατολής

2017 Venice Biennale: “Φως” στην Τέχνη της Μέσης Ανατολής

cozy vibe culture venice bienalle

Η Bienalle της Βενετίας συνδιαλέγεται με ντόπιους καλλιτέχνες των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Η πολυαναμενόμενη Bienalle της Βενετίας άνοιξε τις πόρτες της για ακόμα μία χρονιά και η Τέχνη γιορτάζει! Αυτή τη φορά το διεθνές ενδιαφέρον εστιάζεται σε καλλιτέχνες που προέρχονται από την Ανατολή, και εκπλήσσουν με την καλλιτεχνική τους δεινότητα.

Η 57η κατά σειρά Venice Biennale αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα Τέχνης, ώστε να δοθεί βήμα σε νέους καλλιτέχνες που έχουν να παρουσιάσουν θέματα γύρω από θέματα της Μέσης Ανατολής, μέσα από πρωτότυπα Installations, γλυπτά και κάθε μορφή Τέχνης.

Ακολουθούν οι καλλιτέχνες που ξεχώρισαν:

 

Nujoom Alghanem, UAE Pavilion

Η καλλιτέχνιδα από τα Αραβικά Εμιράτα “εισάγει” ποίηση μέσα σε μία ηχητική εγκατάσταση για την έκθεσή της με τίτλο “Between Heaven and Earth, the Body I Borrowed”. Σκοτεινή ατμόσφαιρα και προκλητικό περιεχόμενο, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη συγκεκριμένη έκθεση must-see!

 

cozy vibe culture venice bienalle

 

Hale Tenger, Turkey Pavilion

Η διάσημη Τουρκάλα καλλιτέχνιδα Hale Tenger έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι και τη νέα Υόρκη. Τώρα, η έκθεσή της με τίτλο “Viva Arte Via,” προσκαλέι τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στην καλλιτεχνική διαδικασία, μέσα από έργα που εμπνέουν το interactive στοιχείο.

cozy vibe culture venice bienalle

 

Sara Al Haddad, UAE Pavilion

Η Sara Al Haddad γνωστή για τον ιδιαίτερο τρόπο που μετατρέπει ένα ύφασμα σε έργο Τέχνης, κάνει για ακόμα μια φορά τη διαφορά με τα έργα της “Don’t You Ever Leave Me Alone, a Hanging Screen” και “Can’t You See How I Feel”, χρησιμοποιώντας τις κολώνες του περιπτέρου όπου εκθέτει για να κρεμάσει μια κατασκευή από νήμα, που συνθέτει ένα έργο γεμάτα συναισθήματα και φεμινισμό.

cozy vibe culture venice bienalle

 

Sadik Kwaish Alfraji, Iraq Pavilion

Ο Ιρακινός καλλιτέχνης, που έχει πια ως έδρα την Ολλανδία, παρουσιάζει τη δουλειά του με τίτλο “I Am the Hunter/I Am the Prey” , μέσα από την οπόια διαλέγεται με τη δυαδικότητα της ζωής, εμπνεόμενος από τον άνθρωπο, τη γλώσσα και τον πόλεμο.

cozy vibe culture venice bienalle

 

Moataz Nasr, Egypt Pavilion

Ο Αιγύπτιος Moataz Nasr μας καλεί στον μυθικό κόσμο ενός φανταστικού χωριού στην Αίγυπτο, ο οποίος ζωντανεύει μέσ από την προβολή ενός ιδιαίτερου φιλμ, που διαπραγματεύεται τον φόβο και πώς αυτός ξεπερνιέται από το στοιχείο της ανθρωπιάς.

cozy vibe culture venice bienalle

Η 57η Venice Biennale θα διαρκέσει από τις 13 Μαΐου μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath