Home / Good Life  / Φύση και ιστορία συνυπάρχουν αρμονικά στην Καστοριά

Φύση και ιστορία συνυπάρχουν αρμονικά στην Καστοριά

Οι λόγοι που καθιστούν την Καστοριά έναν από τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς, που αξίζει να επισκεφτείτε.

 

Η χώρα μας κρύβει αμέτρητες ομορφιές, που δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς την ύπαρξη τους. Όποια εποχή του χρόνου και να διαλέξεις, για να επισκεφτείς έναν οποιοδήποτε προορισμό, θα ανακαλύψεις πόσο μαγικά και ξεχωριστά είναι Αυτή τη φορά διαλέξαμε έναν φημισμένο, και κατεξοχήν ιδανικό για το φθινόπωρο τόπο, την Καστοριά. Γοητευτική και αυθεντική, θα σε ενθουσιάσει με την τόσο φύση και σπουδαία ιστορία που κρύβει.

Ξεκίνα την περιήγηση σου από τη διάσημη Λίμνη της Καστοριάς, τη λίμνη Ορεστιάδα, ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Περπάτησε την, κάνε βαρκάδα ή βόλτα με το ποδήλατο και απόλαυσε την ατέλειωτη γαλήνη που θα σου προσφέρει. Συνέχισε κάνοντας μια επίσκεψη από τα αρχοντικά της πόλης που έχουν τόσα να σου πουν. Σημαντικά στολίδια του τόπου, που αντανακλούν την ιστορία και τα βιώματά των ανθρώπων της, με έναν θαυμαστό τρόπο.

Η λίμνη δεν είναι το μόνο φυσικό τοπίο που αξίζει την προσοχή σου. Το Δισπηλιό είναι ένα θεματικό πάρκο που αναπαριστά έναν νεολιθικό οικισμό και έτσι μπορούμε να καταλάβουμε πώς ζούσαν οι πρόγονοί μας εφτά χιλιάδες χρόνια πριν. Παράλληλα, η Καστοριά φιλοξενεί και ένα από τα καλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Στη Σπηλιά του Δράκου υπάρχουν επτά λίμνες και δωμάτια με σταλακτίτες που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Βυζαντινό, Λαογραφικό, Ενδυματολογίας και Μακεδονικό Μουσείο σε περιμένουν να τα επισκεφτείς και να γνωρίσεις την τοπική ιστορία. Ο Ιανουάριος είναι μια υπέροχη επιλογή, καθώς τότε πραγματοποιούνται τα Ραγκουτσάρια, ένα από τα πιο διάσημα και μοναδικά ελληνικά καρναβάλια. Ολοκληρώνοντας τη νοερή ξενάγηση μας, μια τελευταία στάση που μπορείς να κάνεις, για να “γευτείς” λίγο ακόμα πράσινο, είναι το Δάσος της Μεσοποταμίας ή το Νεστόριο.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.