Home / Good Life  / Πρωτομαγιά στα Εθνικά Πάρκα

Πρωτομαγιά στα Εθνικά Πάρκα

Εθνικά Πάρκα
Η αργία της Πρωτομαγιάς καταφτάνει και ήρθε η ώρα να οργανώσουμε καλύτερα τα σχέδιά μας για τον εορτασμό της. Η επίσκεψη στα Εθνικά Πάρκα της χώρας μας είναι μία διαφορετική επιλογή για το τριήμερο που ακολουθεί.

 

Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα

Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, τότε η Πρωτομαγιά είναι η κατάλληλη ευκαιρία να επισκεφτείς το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά. Ο Σχοινιάς βρίσκεται στην άκρη του όρμου του Μαραθώνα και είναι πλούσιος σε βιοτόπους και σπάνια ζώα και φυτά. Αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα εθνικά πάρκα στη χώρα, καθώς συνδυάζει αρμονικά άγρια φύση, ιστορικά τοπωνύμια και αναψυχή. Εκτεταμένα έλη, πυκνοί καλαμιώνες, μικρές λίμνες, το δάσος των κουκουναριών και τα υποθαλάσσια δάση από ποσειδωνίες προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία για εξερεύνηση και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ο Σχοινιάς βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Η πιο όμορφη διαδρομή, αν και λίγο μεγαλύτερη, είναι αυτή που διασχίζει το Πεντελικό όρος, από την Πεντέλη και βγαίνει στη Νέα Μάκρη.

 

Εθνικά Πάρκα

 

Εθνικό Πάρκο Πρεσπών

Ίσως από τα πιο γνωστά εθνικά πάρκα της χώρας μας, οι Πρέσπες είναι μία περιοχή που πρέπει να επισκεφτείς. Απέχουν μόλις 45 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα και 54 χιλιόμετρα από την Καστοριά. Δύο πανέμορφες λίμνες, περικυκλωμένες από μεγάλες οροσειρές, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες τους. Οι Πρέσπες φιλοξενούν πάνω από 1.700 είδη φυτών, κατατάσσοντας την περιοχή σε ένα από τα πιο σημαντικά εθνικά πάρκα για τη χλωρίδα τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, στις Πρέσπες βρίσκεται και αναπαράγεται η μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων, την οποία μπορείς να θαυμάσεις. 

 

 

Η περιοχή του Εθνικού Πάρκου προσφέρεται για την απόλαυση πλήθους δραστηριοτήτων αναψυχής, συνδυάζοντας έτσι μία μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας και φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Γαλλικού – Λουδία – Αλιάκμονα

Αν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, τότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να περιηγηθείς στο προστατευόμενο εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού. Στις ακτές του Θερμαϊκού απλώνεται το μεγαλύτερο εκβολικό σύστημα της χώρας μας, στο οποίο συμβάλλουν με τα νερά τους οι 4 μεγάλοι ποταμοί. Εκεί, πέρα από τη σημαντική πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, μπορείς να επισκεφτείς και τα διάφορα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Η λαογραφική έκθεση Καλοχωρίου, ο Φάρος Δέλτα Αξιού, το Νεκροταφείο Βογομίλων και το Τούρκικο Κονάκι είναι μερικά από τα σημαντικά πολιτισμικά μνημεία. Έτσι, θα μπορέσεις να συνδυάσεις στην Πρωτομαγιάτικη εξόρμησή σου τη φύση και τον πολιτισμό.

 

 

Καθώς η περιοχή έχει μεγάλη έκταση, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το κέντρο πληροφόρησης στη Χαλάστρα. Εκεί, θα προμηθευτείς το απαραίτητο υλικό, για να ενημερωθείς για τις περιοχές ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

 

Εθνικό Πάρκο Βίκου – Αώου

Ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων. Με τις μεγάλες κορυφές, τα συναρπαστικά φαράγγια, τους κρυστάλλινους ποταμούς και τα πυκνά του δάση, ο Εθνικός Δρυμός χαρακτηρίζεται από μία από τις πιο υψηλές βιοποικιλότητες στην Ελλάδα.

 

Εθνικά Πάρκα

 

Το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στην καρδιά της Βόρειας Πίνδου και περιλαμβάνει τα φαράγγια του Βίκου και του Αώου. Τα πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα της περιοχής φιλοξενούν πάνω από 1.700 είδη χλωρίδας. Μάλιστα, πολλά είναι εκείνα τα οποία είναι σπάνια και ενδημικά της Πίνδου. Επιπλέον, γύρω από την περιοχή του Δρυμού βρίσκονται τα παραδοσιακά γραφικά χωριά του Ζαγορίου, τα οποία και μπορείς να επισκεφτείς.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada