Home / Good Life  / Φάροι του κόσμου που εντυπωσιάζουν!

Φάροι του κόσμου που εντυπωσιάζουν!

Οι φάροι έχουν την τιμητική τους στις 20 Αυγούστου, αφού η συγκεκριμένη μέρα έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.

Εκτός από τη σημαντική συμβολή τους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, οι φάροι αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο φωτός.

 

Φυσικά, εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους και πάντα συγκεντρώνουν γύρω τους εκατομμύρια επισκέπτες. Ξεχωρίσαμε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς φάρους στον κόσμο, με έναν από τους πιο ιδιαίτερους να βρίσκεται στη χώρα μας.

 

South Stack, Ουαλία

Ο φάρος South Stack είναι χτισμένος στην κορυφή ενός μικρού νησιού στη βορειοδυτική ακτή του Holy Island, Anglesey στην  Ουαλία. Χτίστηκε το 1809 για να προειδοποιεί τα πλοία για τους επικίνδυνους βράχους.

 

 

Dyrhólaey, Ισλανδία

Αυτός ο εντυπωσιακός φάρος βρίσκεται στην Ανατολική Ισλανδία και χτίστηκε το 1927, στην περιοχή Vik. Έχει ύψος 120 μέτρα και κάθε χρόνο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο μεταρέπεται σε… boutique hotel!

 

Φάροι

 

Madang, Παπούα Γουινέα

Ο Φάρος Madang στην Παπούα, Νέα Γουινέα έχει ύψος 28 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 1959 ως μνημείο προς τιμήν των φυλάκων που προστάτευαν την ακτή, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Seven Foot Knoll, Μέριλαντ

Χτίστηκε το 1855 και είναι ο παλιότερος φάρος που πατά σε βιδωτή μεταλλική βάση. Μεταφέρθηκε στη Βαλτιμόρη στα μέσα του 20ου αιώνα και αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο.

 

Φάροι

 

Lighthouse of Hatteras, ΗΠΑ

Με ύψος 64 μέτρων, και φτιαγμένος από 1,25 εκατομμύρια τούβλα, είναι ο μεγαλύτερος φάρος σε ολόκληρη την Αμερική. Η ασπρόμαυρη όψη του είναι πολύ χαρακτηριστική και σόιγουρα τον έχει κάνει παγκοσμίως αναγνωρίσιμο.

 

 

Kiz Kulesi, Κωνσταντινούπολη

Ο φάρος Kiz Kulesi στέκει στον Βόσπορο της Κωνσταντινούπολης και η ιστορία πίσω από αυτόν είναι εξίσου ιδιαίτερη, αφού εκέι έκλεισε την κόρη του ένας σουλτάνος έπειτα από μία άσχημη πρόβλεψη που έλαβε από μάντισσα για τον θάνατο της κόρης του.

 

Φάροι

 

Φάρος Τουρλίτης, Άνδρος

Φυσικά, η χώρα μας διαθέτει πολλούς φάρους λόγω της ναυτικής ιστορίας της και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς βρίσκεται στο νησί της Άνδρου. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ενετικό κάστρο στη Χώρα και είναι ο μοναδικός φάρος χτισμένος πάνω σε βράχο μέσα στην θάλασσα.

 

Φάροι

 

 

Έχετε επισκεφθεί κάποιον από αυτούς;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath