Home / Wellness  / Mind  / Υπάρχουν tricks για να διαχειριστώ την κρίση πανικού;

Υπάρχουν tricks για να διαχειριστώ την κρίση πανικού;

Κι’ όμως! Με ορισμένα tips θα καταφέρετε να διαχειριστείτε μια μικρή κρίση πανικού, μαθαίνοντας καλύτερα τα προσωπικά σας όρια.

 

Όλοι μας έχουμε έναν από το κοινωνικό μας περίγυρο που έχει βιώσει ή βιώνει κρίσεις πανικού, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε εμείς οι ίδιοι αυτός. Οι κρίσεις πανικού, σε μια πιο ήπια μορφή τους, περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως γρήγοροι χτύποι καρδιάς, δυσκολία στην αναπνοή, σωματικούς πόνους, έξαψη, μούδιασμα, τρέμουλο και μεγάλη αίσθηση του φόβου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, αλλά υπάρχουν δοκιμασμένα tricks που έχουν αποδειχθεί αρκετά βοηθητικά.

Βρίσκουμε τη δύναμη και τονίζουμε στον εαυτό μας ότι είναι στο μυαλό μας, είναι προσωρινό, ο φόβος δε βοηθάει και μας απομακρύνει από την ηρεμία. Βρίσκουμε ένα μέρος του χώρου ή του σώματος μας και επικεντρωνόμαστε πλήρως σε αυτό. “Ρίχνουμε” όλη την ενέργεια μας σε αυτό για να “ξεφύγει” το μυαλό μας.

Αφού το παρατηρήσουμε καλά, κλείνουμε τα μάτια μας και επαναλαμβάνουμε όσα είδαμε με αργούς ρυθμούς. Χρησιμοποιούμε μια χάρτινη σακούλα, μέσα από την οποία παίρνουμε βαθιές ανάσες.Όταν βρούμε τη δύναμη να ηρεμήσουμε, έστω και λίγο, βάζουμε έναναληθινό βαθμό στον φόβο μας και προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει, τι είναι στο μυαλό μας και τις αρνητικές του συνέπειες. Οι κρίσεις πανικού δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρεπόμαστε, αλλά κάτι φυσιολογικό που χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να ξεπεραστεί.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.