Home / Good Life  / Το Lemnos Philema επιστρέφει ανανεωμένο για 5η χρονιά!

Το Lemnos Philema επιστρέφει ανανεωμένο για 5η χρονιά!

Το Lemnos Philema
Το Lemnos Philema, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Οίνου Λήμνου, επιστρέφει για 5η χρονιά με ακόμα πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, βραβεία και σπουδαίους καλεσμένους, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Ντίνα Νικολάου και η Μαρίνα Ζαφείρη.

 

Το Lemnos Philema επιστρέφει για 5η χρονιά, στις 21 και 22 Ιουλίου, στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό! Μάλιστα, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, Ημερίδα με θέμα “Εντοπιότητα και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Εξωτερικό”,.ενώ παράλληλα θα απονεμηθούν και βραβεία, τα Lemnos Philema Awards. Το φετινό Φεστιβάλ έχει ως σκοπό να αναδείξει και να διατηρήσει τον πολιτισμό,.τη γαστρονομία αλλά και τον οίνο της Λήμνου. Παράλληλα, θα υπάρξουν live cooking sessions από τον κ..Ηλία Μαμαλάκη, την Ντίνα Νικολάου και την Μαρίνα Ζαφείρη, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες τους.

 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

21 Ιουλίου 
  • Το Lemnos Philema βραβεύει και διοργανώνει ομιλίες από την γνωστή chef Ντίνα.Νικολάου και τους παραγωγούς και οινοποιούς της Λήμνου.
  • Lemnos Philema Hub – Ομιλίες με θέμα την εντοπιότητα από την γνωστή chef Ντίνα Νικολάου και τους παραγωγούς και οινοποιούς της Λήμνου.
  • Lemnos Philema Awards – Για πρώτη χρονιά, το Lemnos Philema θα απονείμει τιμητικά βραβεία για την προσφορά προς την διατήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού, γαστρονομίας και οίνου της Λήμνου. “Είναι καθήκον μας να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει προς τον ίδιο σκοπό με αυτόν που έχει το Lemnos Philema, και ξεκινόντας από φέτος, θα τους τιμούμε με αυτά τα βραβεία.”-Άνθεια Κώτση
  • Γυμνάσιο Μύρινας, Ρωμέικο Γιαλό
  • Είσοδος Ελεύθερη

 

22 Ιουλίου, 20:00 – 23:00 
  • Παραγωγοί και οινοποιοί της Λήμνου θα είναι παρόντες, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους και συνομιλώντας με το κοινό.
  • “Live Cooking Session”, ζωντανές μαγειρικές από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την Ντίνα Νικολάου και την Μαρίνα Ζαφείρη,.όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες τους.
  • Είσοδος 5€, με δωρεάν ποτήρι γευσιγνωσίας.
  • Γυμνάσιο Μύρινας, Ρωμέικο Γιαλό

 

lemnos-philema.com 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada