Home / Fashion  / Το cherry red θα γίνει το πιο γλυκό χρώμα της γκαρνταρόμπας σου

Το cherry red θα γίνει το πιο γλυκό χρώμα της γκαρνταρόμπας σου

cherry red
Μπορεί η Pantone να ανέδειξε το Viva Magenta ως το χρώμα της χρονιάς για το 2023, ωστόσο οι σχεδιαστές δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Τα runways των μεγάλων οίκων, το street style στις φετινές Fashion Weeks, αλλά και οι νέες συλλογές των brands απέκτησαν ένα νέο obsession. Οι βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου ή, αλλιώς, cherry red έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στον κόσμο της μόδας, κάνοντάς μας να αγαπήσουμε ξανά ένα από τα πιο ρομαντικά χρώματα του φθινοπώρου.

 

Ήδη, από τα περσινά catwalks είδαμε το κόκκινο να ξεχωρίζει. Μεγάλοι οίκοι όπως Prabal Gurung,.Tory Burch και Ferragamo ανέδειξαν τις βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου στις A/W ’23 συλλογές τους. Ακόμα πιο πρόσφατα όμως, παρακολουθήσαμε αγωνιωδώς το show της Gucci “Ancora”, το οποίο ανέδειξε την τάση του cherry red κατά τη διάρκεια της Milan Fashion Week. Ο ιταλικός οίκος βασίστηκε σε αυτήν την απόχρωση,.δημιουργώντας είτε μονόχρωμα looks, είτε εμφανίσεις πάνω στις οποίες πρωταγωνίστησαν αξεσουάρ στην απόχρωση του cherry red!

 

Αυτό που μας δίδαξε στιλιστικά το δημιουργικό team της Gucci είναι ότι η συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου.μπορεί να συνδυαστεί με δεκάδες συνδυασμούς χρωμάτων όπως μπεζ, navy blue και γαλάζιο, αλλά και γκρι και acid green. Για αυτό το φθινόπωρο, το cherry red πρωταγωνιστεί σε διάφορα υφάσματα με κυρίαρχα το.vinyl και τις δερματίνες, αλλά και σε διάφορα αξεσουάρ όπως τσάντες και kitten heels.

 

Gucci “Ancora”

 
Άντλησε έμπνευση από μερικά από τα πιο ιδιαίτερα items στην απόχρωση του cherry red.και υιοθέτησε το πιο hot colour trend στην γκαρνταρόμπα σου!

 

Heritage vinyl coat, Courrèges

cherry red

Mini skirt, Courrèges

cherry red

High heel satin ankle boots, ZIMMERMANN

Patent-leather slingback pumps, Carel Paris

 

Shoulder bag, Tommy Hilfiger

cherry red

 

 

Κεντρική φωτογραφία: gucci.com 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada