Home / Cozyhome  / Το Centre Pompidou φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για το έργο του Norman Foster

Το Centre Pompidou φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για το έργο του Norman Foster

Centre Pompidou
Το Centre Pompidou στο Παρίσι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για το έργο του Norman Foster, καλύπτοντας τις τελευταίες έξι δεκαετίες των εμβληματικών έργων του σπουδαίου αρχιτέκτονα.

 

Τα έργα του σπουδαίου Άγγλου αρχιτέκτονα Norman Foster, που άλλαξαν τα δεδομένα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, παρουσιάζονται στην πόλη του φωτός, στο Centre Pompidou, μέσα από μία αναδρομική έκθεση, η οποία κλήθηκε να καλύψει τις τελευταίες έξι δεκαετίες των αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων του Norman Foster. Η έκθεση εμβαθύνει στη βιώσιμη σχεδιαστική φιλοσοφία του αρχιτέκτονα, η οποία “γεννήθηκε”.μετά από τη συνεργασία του με τον Richard Buckminster Fulller, το 1968. Ως “πατέρας” της οικολογίας, ο Buckminster Fuller ενέπνευσε τον Norman Foster, ωθώντας τον στην υιοθέτηση μίας οικολογικής νοοτροπίας,.την οποία και έκανε πράξη μέσα από τα έργα του.

 

 

Αυτή η έκθεση ανιχνεύει τα θέματα της βιωσιμότητας και της πρόβλεψης του μέλλοντος. Η γέννηση της πρακτικής στη δεκαετία του 1960 συνέπεσε με τα πρώτα σημάδια συνειδητοποίησης της ευθραυστότητας του πλανήτη. Το γεγονός αυτό ήταν και η αρχή αυτού που αργότερα θα ονομαζόταν The Green Movement. Αυτές οι αρχές μπορεί τώρα να είναι mainstream, αλλά περισσότερο από μισό αιώνα πριν, ήταν επαναστατικές και περίμεναν τη σημερινή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, προσπαθήσαμε να αμφισβητήσουμε τις συμβάσεις, να ανακαλύψουμε εκ νέου τύπους κτιρίων.και να επιδείξουμε μια αρχιτεκτονική φωτός και ελαφρότητας, εμπνευσμένη από τη φύση, η οποία μπορεί να.είναι τόσο χαρούμενη όσο και φιλική προς το περιβάλλον”, ανέφερε το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

 

 

Παράλληλα, η έκθεση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από τα έργα του Foster, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από αρχιτεκτονικές εικόνες, όπως ο πύργος HSBC στο Χονγκ Κονγκ,.ο σταθμός Canary Wharf του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Λονδίνο, καθώς και έργα μικρότερης κλίμακας, όπως σχέδια επίπλων. Μέσα από τη διαβάθμιση της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την εξέλιξη των.έργων του αρχιτέκτονα, θαυμάζοντας τις πρωτοποριακές, καινοτόμες και βιώσιμες δημιουργίες του.

 

To Centre Pompidou θα φιλοξενήσει την αναδρομική έκθεση των έργων του Norman Foster έως και τις 7 Αυγούστου 2023.

 

Φωτογραφίες: ©Nigel Young / Foster + Partners

www.centrepopmpidou.fr 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada