Home / Good Life  / Art & Culture  / Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινάει!

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινάει!

63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

To 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κάνει πρεμιέρα σήμερα! Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

 

 

Μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις στην πόλη επιστρέφει δυναμικά! Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έρχεται για να γιορτάσει μαζί μας την έβδομη τέχνη και να μας αλλάξει την καθημερινότητα! Για ακόμα μία χρονιά η διοργάνωση έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, μέσα από προβολές, εκθέσεις, ομιλίες, workshops και parties. Θα υπάρχει και φέτος η προβολή ταινιών μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα, μία δυνατότητα που θα ενώσει όλους τους σινεφίλ της Ελλάδας με φόντο το φεστιβάλ.

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινάει σήμερα και διαρκεί μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των ταινιών που θα προβληθεί είναι πραγματικά ασύλληπτος! 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους! Ταινίες που ταξίδεψαν από κάθε γωνία του πλανήτη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη! Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί θα είναι το The Fabelmans του Steven Spielberg.

 

Το μεγάλο αφιέρωμα στον Θοδωρή Αγγελόπουλο θα γίνει με την προβολή της ταινίας Αναπαράσταση, καθώς φέτος κλείνουν δέκα χρόνια από τον θάνατό του. Οι παρουσίες που θα υπάρξουν φέτος θα είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Η λαμπερή ηθοποιός Σαρλότ Γκενσμπούρ, ο Φατίχ Ακίν και η Ντέμπι ΜακΓουίλιαμς που έχει εργαστεί για 14 ταινίες του James Bond.

 

Master classes από όλους θα μας μυήσουν στην τέχνη του κινηματογράφου! Η ηθοποιός Κλέλια Ανδριολάτου θα παρερευθεί στη δράση Meet The Future και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα είναι ο ambassador του Agora Series, ένα νέο και πολλά υποσχόμενο project. Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι πιο πλούσιο και πιο σημαντικό από ποτέ! Εσύ θα είσαι μέρος της γιορτής; Μην το χάσεις!

 

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.