Home / Beauty  / Το υαλουρονικό οξύ αξίζει μία θέση και στη skin care ρουτίνα σου

Το υαλουρονικό οξύ αξίζει μία θέση και στη skin care ρουτίνα σου

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα key ingredients των προϊόντων περιποίησης προσώπου. Πώς, όμως, και γιατί πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινή body care ρουτίνα σου;

 

Η αλήθεια είναι ότι, ως συστατικό, το υαλουρονικό οξύ έχει συνδεθεί περισσότερο με τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι beauty experts τονίζουν τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην body care ρουτίνα μας. Το υαλουρονικό οξύ αναδεικνύεται, πλέον, σε ένα από τα πιο βασικά συστατικά των skin care products. Έτσι, gel καθαρισμού, toners, serums και ενυδατικές κρέμες εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους με το θαυματουργό συστατικό, για να δώσουν ένα extra boost ενυδάτωσης.

 

Στην ουσία, χρησιμοποιώντας body products με υαλουρονικό οξύ επιτυγχάνουμε την άμεση ενυδάτωση του δέρματός μας. Αυτή, με τη σειρά της, συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος, στην καταπολέμηση της δερματίδας, καθώς και στην καταπολέμηση των πρόωρων σημαδιών γήρανσης. Ειδικά τώρα, τον χειμώνα, που το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξήρο, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εντάξουμε αυτό το θαυματουργό συστατικό στην ρουτίνα περιποίησης του σώματός μας. Μάλιστα, επειδή το υαλουρονικό οξύ είναι υδρόφιλο, οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή ενός toner με βάση το νερό, ή τον ψεκασμό της επιδερμίδας με λίγο νερό, πριν την τοποθέτηση του προϊόντος. Έτσι, θα καταφέρουμε να “κλειδώσουμε” την πολυπόθητη ενυδάτωση, ενώ, παράλληλα, το δέρμα μας θα φαίνεται πιο τονωμένο και λαμπερό!

 

Παράλληλα, η χρήση υαλουρονικού οξέος δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ενίσχυση της ενυδάτωσης! Το ήξερες ότι η συχνή χρήση υαλορονικού βοηθάει και στην καταπολέμηση των ραγάδων; Ο συνδυασμός ρετινόλης και υαλουρονικού οξέος μπορεί να προλάβει τη δημιουργία ραγάδων στο σώμα μας, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε ειδικά προϊόντα ή θεραπείες.

 

Δες παρακάτω μερικά από τα καλύτερα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, που θα σε πείσουν να εντάξεις αυτό το θαυματουργό συστατικό στην καθημερινή body care ρουτίνα σου!

 

Ενυδατικό Cleanser, The Inkey List 

Υαλουρονικό Οξύ

 

Plump Hyalouronic Serum, Glow Recipe 

Glow Recipe

 

 

Hyaluronic Acid Serum, The Ordinary 

The ordinary

Θρεπτική lotion σώματος με υαλουρονικό, Caudalie

 

Υαλουρονικό οξύ Caudalie

 

 

Hydro Boost Body Gel Cream with Hyaluronic Acid, Neutrogena 

Neutrogena HA

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada