Home / Cozyhome  / Architecture  / Το νέο γραφείο των NOA λειτουργεί ως χαμαιλέοντας!

Το νέο γραφείο των NOA λειτουργεί ως χαμαιλέοντας!

NOA
 Το αρχιτεκτονικό studio NOA δημιούργησε το νέο του γραφείο στο Bolzano, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων.

 

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι NOA κατά τον σχεδιασμό της νέας τους έδρας στο Bolzano αφορούσαν τον επανασχεδιασμό των χώρων εργασίας, ενσωματώνοντας παράλληλα το δικό τους αρχιτεκτονικό όραμα. Μέσω της στοχευμένης χρήσης του χρώματος και μιας καινοτόμου.χωροταξικής αντίληψης, το studio κατάφερε να δώσει στους χώρους τη μέγιστη δυνατή ευελιξία. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση, τις λειτουργίες, αλλά και την ατμόσφαιρα κάθε δωματίου,.δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις και απαιτήσεις.

 

NOA

 

Πιστεύουμε ότι ο τομέας μας επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από την κοινή χρήση του εργασιακού χώρου. Η ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών εύκολα, η ανάδειξη απροσδόκητων συνεργειών και η δημιουργία στενών ομάδων εργασίας, όλα αυτά φέρνουν ανεκτίμητη αξία στα έργα μας, η οποία θα ήταν αδύνατη χωρίς κοινούς χώρους εργασίας. Εμπνευσμένο από την ευελιξία ενός χαμαιλέοντα, οι χώροι εδώ ξεδιπλώνονται σε συνεχή μεταμόρφωση. Τα έπιπλα συνεχώς αναδιαμορφώνονται συνεχώς”, εξηγεί ο Lukas Rungger, συνιδρυτής της NOA.

 

Οι NOA έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας, με την υιοθέτηση καινοτόμων ιδεών

 

Βασισμένοι στην πεποίθηση ότι οι σύγχρονοι χώροι εργασίας έχουν πολλές περισσότερες απαιτήσεις από.ότι οι απλοί χώροι, δημιούργησαν πολλαπλούς χώρους αναψυχής, που να προωθούν την κοινωνική αλληλεπίδραση. Κατά την είσοδο, οι επισκέπτες μπορεί.να εκπλαγούν από το open space που τους υποδέχεται: ένας ευρύχωρος και ρευστός χώρος που οδηγεί σε έναν μουσειακό εκθεσιακό χώρο με mood boards,.αλλά και σε ένα ευρύχωρο σαλόνι και ένα πλήρως εξοπλισμένο bar.

 

 

Για να εμπλουτιστεί περαιτέρω ο χώρος, τοποθετήθηκαν διάφερα είδη φυτών σε γλάστρες διαφορετικού ύψους. To studio τόνιζε ανέκαθεν τη σημασία της βλάστησης στo interior design. Έτσι, δόθηκε μεγάλη έμφαση στη δημιουργία.ενός εσωτερικού κήπου, ο οποίος έρχεται σε διάλογο με την εξωτερική βεράντα.

 

NOA

 

Photo courtesy: ©AlexFilz

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada