Home / Cozyhome  / Architecture  / Το νέο βιβλίο του Ashley Hicks μας “ξεναγεί” στο Buckingham Palace

Το νέο βιβλίο του Ashley Hicks μας “ξεναγεί” στο Buckingham Palace

cozyvibe architecture palace 2
Στα “άδυτα” της απόλυτης πολυτέλειας….

 

Ο διάσημος Βρετανός αρχιτέκτονας, interior designer και φωτογράφος, Ashley Hicks, μέσα από τη νέα του ανθολογία “Buckingham Palace: The Interiors” (Rizzoli) καταφέρνει να μας δώσει μια πλήρη εικόνα από το εσωτερικό του διασημότερου παλατιού, εκείνου της βρετανικής, βασιλικής οικογένειας, στο οποίο η ίδια κατοικεί από το 1837.

 

Ο Hicks, του οποίου μάλιστα ο παππούς, λόρδος Mountbatten, ήταν θείος του Πρίγκιπα Φιλίππου, μας “ξεναγεί” στους επίσημους χώρους του παλατιού, ξεκινώντας από την εντυπωσιακή σκάλα, την τραπεζαρία, τη βιβλιοθήκη, το ballroom, την αίθουσα του θρόνου και καταλήγοντας στους καταπράσινους κήπους.

 

Ο ίδιος ο Hicks δήλωσε πως παρά τη συγγένειά του με τη βασιλική οικογένεια, είχε επισκεφθεί μόνο τους εξωτερικούς χώρους και τους στάβλους του παλατιού. Έτσι, όταν έγινε δεκτή η πρότασή του να εισέλθει στα ενδότερα, άρπαξε μεμιάς την Canon Digital SLR του και φωτογράφισε 21 δωμάτια μέσα σε 10 μέρες, πάντα υπό το φυσικό φως και μόνο.

 

cozyvibe architecture palace 2

cozyvibe architecture palace 2

 

Το παλάτι, το οποίο σχεδιάστηκε από τους τότε επιφανείς αρχιτέκτονες John Nash και Sir Aston Webb, είναι η πρώτη φορά που ανοίγει τις πύλες του για έναν φωτογράφο και σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα είναι αντάξιο της εμπιστοσύνης που έδειξε στο πρόσωπο του Ashley Hicks.

 

Μέσα από τη συγκεκριμένη ανθολογία, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα υπέροχα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους όλων των χώρων, καθώς και τον εντυπωσιακό διάκοσμο των επίπλων, τα οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα την αίγλη τους.

 

Αναζητήστε το βιβλίο “Buckingham Palace: The Interiors” από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli εδώ.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath