Home / Beauty  / Τι είναι τα αντιοξειδωτικά και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα μας;

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα μας;

αντιοξειδωτικά

Ώρα να μάθεις τι είναι τα αντιοξειδωτικά, ποια χρειάζεται η επιδερμίδα σου και γιατί πρέπει να τα προσθέσεις στη skin care ρουτίνα σου.

 

Πολλές φορές επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης με λάθος τρόπο. Για παράδειγμα με το αν το brand είναι δημοφιλές ή το έχει δημιουργήσει κάποια επώνυμη. Παράλληλα, συμβαίνει να ακούμε συχνά ότι το τάδε συστατικό προσφέρει πολλά οφέλη και το επιλέγουμε αμέσως, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι και αν ταιριάζει με την επιδερμίδα μας. Γι αυτό σήμερα θα αναλύσουμε τα αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για μία σωστή ρουτίνα περιποίησης. Ποιος είναι ο ορισμός τους;

 

Πρόκειται για ουσίες που παράγονται από φυτά και συμβάλλουν στην επιβράδυνση της οξείδωσης. Βοηθούν στην εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών οξυγόνου, προκαλώντας ή ενισχύοντας φυσικές διαδικασίες. Αν υπάρχουν πολλές ελεύθερες ρίζες, αλλά όχι επαρκή αντιοξειδωτικά τότε επιταχύνεται η γήρανση και προκαλούνται φλεγμονές, όπως η ακμή. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι βλάβες που προκαλεί η απώλεια του εντοπίζονται σε όλο τον οργανισμό μας- όχι μόνο για την επιδερμίδα.

 

Και αφού ορίσαμε το τι είναι, πάμε να δούμε ποια είναι τα οφέλη τους. Βελτιώνουν την υφή του δέρματος και την ελαστικότητά του. Αντιμετωπίζουν ρυτίδες, σημάδια, διχρωμίες και συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Ενυδατώνουν, φωτίζουν και βοηθούν τα το δέρμα να δεχτεί και άλλες θεραπείες. Ποια είναι τα καλύτερα αντιοξειδωτικά; Βιταμίνη Α και C, Νιασιναμίδη, Φερουλικό οξύ και ρεσβερατρόλη. Ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας, επιλέξτε και το αντίστοιχο προϊόν. http://www.gucci.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.