Home / Cozyhome  / Architecture  / Τα νέα γραφεία των Block722 Architects+ είναι βγαλμένα από όνειρο!

Τα νέα γραφεία των Block722 Architects+ είναι βγαλμένα από όνειρο!

Block architects new offices
Αυτό το βγαλμένο από όνειρο, σύγχρονο εσωτερικό γραφείων στην καρδιά της Αθήνας δημιουργήθηκε από το Block722 ως νέα έδρα του βραβευμένου στούντιο αρχιτεκτονικής.

 

Τα νέα γραφεία των Block722 Architects+ δεν ανταποκρίνονται απλά στις καθημερινές ανάγκες της πρακτικής του στούντιο αρχιτεκτονικής. Αντανακλούν τις αξίες και το στιλ της, προσφέροντας ένα γαλήνιο, ξεχωριστό, διαχρονικό περιβάλλον που προάγει τη δημιουργικότητα και την ευημερία.

 

 Block architects new offices

 

Το στούντιο έψαχνε για ένα νέο σπίτι, που να ταιριάζει τόσο στο ήθος όσο και στους αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξής του. Η αναζήτηση οδήγησε την ομάδα στη γειτονιά του Μετς και σε μια αθηναϊκή πολυκατοικία, χτισμένη στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου αποδείχθηκε η ιδανική επιλογή για να στεγάσει τα νέα γραφεία των Block722 Architects+, καθώς προσφέρει ένα μεγάλο εσωτερικό, μεγάλα παράθυρα και μαγευτική, ανεμπόδιστη θέα προς τους κοντινούς χώρους πρασίνου και εμβληματικές αρχαιότητες της πόλης, όπως ο Ναός του Ολυμπίου Διός και η Ακρόπολη.

 

 Block architects new offices Block architects new offices

 

Με την απόκτησή του, οι σχεδιαστές κατακερμάτισαν εντελώς τον χώρο, μετατρέποντας τα αρχικά, μικρά δωμάτιά του σε μια ρέουσα ακολουθία από γενναιόδωρους, φωτεινούς χώρους. Έτσι, δημιουργήθηκαν χώροι υποδοχής, συνεργασιών και ανάπαυσης, αίθουσες συσκέψεων και τα ιδιωτικά γραφεία των συνιδρυτών, Κάτιας Μαργαρίτογλου και Σωτήρη Τσέργα.

 

 

 

Η λειτουργικότητα ήταν υψίστης σημασίας και κάθε ίντσα του εσωτερικού δουλεύτηκε σκληρά, για να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Ένας από τους χώρους συσκέψεων χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη υλικών.

 

 

Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για τα περίπου 30 μέλη του προσωπικού. Άλλωστε, η κοινωνικοποίηση μέσω του φαγητού είναι “κλειδί” για τον μικρόκοσμο του δυναμικού στούντιο.

 

 

Ένα μινιμαλιστικό, εκτεταμένο περβάζι παραθύρου λειτουργεί ως σημείο ανάπαυσης για την ομάδα, με θέα προς τα αρχαία μνημεία και το ευρύτερο αστικό τοπίο. Παράλληλα, χρησιμεύει ως επιφάνεια για την τοποθέτηση υλικών δειγμάτων και την εξέτασή τους υπό φυσικό φως.

 

Block architects new offices Block architects new offices

 

The art of architecture

Οι εσωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν επίσης μια μοναδική συλλογή προϊόντων και έργων τέχνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα έργα του σύγχρονου Έλληνα καλλιτέχνη Παντελή Χανδρή, την ειδικά σχεδιασμένη, συμπαγή, μαρμάρινη, γλυπτή ρεσεψιόν του τεχνίτη Serpentinis, τα υφάσματα της κλωστοϋφαντουργού Χρύσας Γεωργίου και τα γλυπτά του Γάλλου καλλιτέχνη Benoît Averly.

 

Block architects new offices Block architects new offices

 

Υλικά και χρώματα -γκρίζα terrazzo δάπεδα, ανοιχτόχρωμη ξυλεία και υπόλευκοι τοίχοι και μάρμαρα- συνθέτουν μια απαλή, χαλαρωτική σύνθεση. Ταυτόχρονα, μια σειρά υφών προσθέτει πλούτο και ζεστασιά στον χώρο. Οι επιφάνειες από ξύλο βελανιδιάς ενισχύουν τη συνολική αίσθηση απαλότητας και φυσικής αίσθησης.

 

Block architects new offices

 

Χάρη στο ταλέντο και τη δημιουργική ευφυΐα του στούντιο αρχιτεκτονικής, το εσωτερικό των νέων γραφείων ανάγεται από ένα απλό, “ουδέτερο” υπόβαθρο σε ένα πολυεπίπεδο και χαλαρωτικό καταφύγιο για την καθημερινότητα.

 

 

Credits:

© BLOCK722 ARCHITECTS+

www.block722.comFacebook: @Block722architectsInstagram: block722architects

© Φωτογραφίες: Giorgos Sfakianakis

© Image editing: Maria Siobra

 

Κατασκευή: Malo Development

Μάρμαρα: Serpentine Cosmas

Ξυλουργικές εργασίες: Kakarountas Konstantinos, Lazarou and Tsamatos Alexandros, Sotiropoulos Michalis

Δάπεδα – μωσαϊκά: Kemeridis Konstantinos

Εφαρμογές επιτοίχιων τεχνικών: Ergochrom

Πόρτες: Golden Door

Είδη μπάνιου: Ideal Standard

Μπαταρίες: Papapolitis

Πόμολα – κουπαστή: Korakas Panagiotis

Υφάσματα: Vagenas

Κουρτίνες: Sfakianaki Marina

Μαξιλάρια: Charitos Nikos

Καρέκλες γραφείου (για τους εταίρους): Darco for Arper

Καρέκλες γραφείου: Asset

Τραπεζαρία: Nordarin

Καρέκλες: Norrgavel

Τραπέζια: Mos Design

Επιφάνεια τραπεζιού: Enka

Βάση τραπεζιού: Twelve Concept

Καθίσματα τραπεζαρίας: Almeco

 

Fine ArtArt and Crafts

Γλυπτά: Pantelis Chandris

Κλωστοϋφαντουργικά: Chryssa Georgiou

Γλυπτά φωτιστικά: Jerome Perreira

Ξύλινα γλυπτά: Benoit Averly

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin