Home / Good Life  / Στην ακτή Αμάλφι είναι πάντα καλοκαίρι

Στην ακτή Αμάλφι είναι πάντα καλοκαίρι

Αμάλφι
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα μέρη της Ιταλίας, απλά εξαιτίας της έναρξης του φθινοπώρου επιλέγουμε σήμερα αυτό που θυμίζει πάντα καλοκαίρι, η ακτή Αμάλφι.

 

“You can have the world, as long as I have Italy”. Η πανέμορφη Ιταλία είναι τόσο γοητευτική σε κάθε της γωνία, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το να επιλέξουμε έναν προορισμό της. Ένας από τους πιο δημοφιλείς και ξεχωριστούς είναι χωρίς αμφιβολία η ακτή Αμάλφι. Έντονη ζωή, γραφικά σοκάκια, χιλιάδες ελκυστικά χρώματα και μυρωδιές, πολυτελή resorts, café και εστιατόρια, η ιταλική κουζίνα και τα γαλαζοπράσινα νερά αφήνουν κάθε επισκέπτη μαγεμένο. Ενδιαφέροντα facts που αξίζει να ξέρετε πριν το επισκεφτείτε:

 

Η ακτογραμμή της ακτής Αμάλφι κοντά στη.Νάπολη αναγνωρίζεται ως μία από τις ωραιότερες στον κόσμο και προστατεύεται από την Unesco. Επισκεφτείτε το Positano, το Sorrento, το Ravello, το Κάπρι και το.Atrazani και χαθείτε στα γραφικά σοκάκια τους, θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα. Οι Ιταλοί παρομοιάζουν την ακτή με ροζάριο όπου τα χωριά είναι οι χάντρες του, καθώς είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.

 

 

Κάθε χρόνο παράγονται 8 χιλιάδες τόνοι λεμονιών, με μεθυστικό άρωμα! Υπάρχουν αμέτρητα souvenirs με θέμα το λεμόνι, το οποίο είναι κάτι σαν μασκότ της περιοχής.

 

Η πιο γραφική από τις πόλεις της ακτής είναι η.Furore, γνωστή και ως χαμένη πόλη γιατί είναι αρκετά δύσκολο να τη βρει κανείς!

 

Θαυμάστε το Σμαραγδένιο Σπήλαιο της ακτής Amalfi, το οποίο βρίσκεται στην πόλη. Conca dei Martini και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τις αντανακλάσεις του φωτός. 

Στην περιοχή Tramonti γεννήθηκε μία από τις διασημότερες παραλλαγές της πίτσα, η πίτσα Napoletana.

 

Λίγιο πιο έξω από την ακτή βρίσκονται και τα ερείπια της αρχαίας Πομπηίας, τα οποία αξίζουν σίγουρα τον χρόνο σας. 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.