Home / Lifestyle  / Στα κλικ του Δημήτρη Τσιριγώτη ερωτεύεσαι ακαριαία!

Στα κλικ του Δημήτρη Τσιριγώτη ερωτεύεσαι ακαριαία!

Για τον Έλληνα φωτογράφο Δημήτρη Τσιριγώτη η φωτογραφία ήταν ένα όνειρο που οδήγησε σε εικόνες γεμάτες ομορφιά και συναισθήματα.

Στη ζωή του Δημήτρη Τσιριγώτη η φωτογραφία μπήκε κάπου κοντά στα τριάντα του χρόνια,.ένα όνειρο που επαληθεύτηκε και οδήγησε σε μία λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα.

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο ταλαντούχος Έλληνας φωτογράφος πέρασε πολλά χρόνια στη Μήλο. Η επιρροή του από διάφορους φωτογράφους διαφορετικών εποχών τον βοηθά να συνδυάσει παλιά και νέα στοιχεία,.ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό στυλ στη δουλειά του,.αποτυπώνοντας ένα συγκεκριμένο όραμα για τα θέματα που επιλέγει, είτε πρόκειται για ένα τοπίο είτε για ένα κλικ στον δρόμο.

 

 

Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε γκαλερί στη Φλωρεντία, το Κόμο, το Μιλάνο, τη Ρώμη, τη Μόντσα, το Παρίσι, την Αθήνα,.το Σαν Φρανσίσκο και αρκετές από τις φωτογραφίες του έχουν επιλεγεί και δημοσιευθεί από ΜΜΕ και περιοδικά σε όλον τον κόσμο.

 

Sarakiniko Milos Greece, Dimitris Tsirigotis

Katergo Milos Greece, Dimitris Tsirigotis

 

 

Οι φωτογραφίες του Έλληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Τσιριγώτη περιγράφουν με αισθησιακή δύναμη.και διανοητική διαύγεια τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργικότητα. Ένας κόσμος που χαρακτηρίζεται από φως, γλώσσα και αγάπη,.για να εκφράσει ένα είδος μεταφυσικής του φωτός μέσα από τη φωτογραφία.

 

 

 

Η φωτογραφία ήταν πάντα το παιδικό του όνειρο,.από τότε που στα δέκα του στο σαλόνι του σπιτιού του έβλεπε ένα ντοκιμαντέρ με τους φωτογράφους του National Geographic. Στην πορεία της ζωής του ασχολήθηκε με τελείως διαφορετικά πράγματα,.για να επιστρέψει και πάλι στη μεγάλη του αγάπη λίγο πιο αργά, με την υπόσχεση να ασχοληθεί μόνο με αυτά που τον κάνουν ευτυχισμένο.

 

 

O ίδιος διατηρεί την γκαλερί “The Art House” στην Πλάκα της Μήλου,.η οποία περιμένει τους επισκέπτες για να τους “ταξιδέψει” μέσα από τη δύναμη των εικόνων.

 

 

Οι διακρίσεις που έχει λάβει ο Δημήτρης Τσιριγώτης είναι πολλές,.με μία από τις πολύ σημαντικές στιγμές στην καριέρα του το αφιέρωμα που του έκανε το CNN Travel.

 

Απολαύστε τη μαγεία των εικόνων, όπως αυτή αποτυπώνεται στον φακό του.

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Cave of Sikia Milos Greece

All photos: www.dimitristsirigotis.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath