Home / Good Life  / Art & Culture  / Σειρές, ερμηνείες και ταινίες που μας καθήλωσαν το ’22!

Σειρές, ερμηνείες και ταινίες που μας καθήλωσαν το ’22!

Ανακαλύψτε τα βραβεία μας για τις καλύτερες σειρές, ερμηνείες και ταινίες που μας έκαναν την πιο θετική εντύπωση το 2022!

 

Ποιες σειρές μάς έκαναν να μην “ξεκολλάμε” από την τηλεόραση; Με ποιες ερμηνείες συγκλονιστήκαμε; Ποιες ήταν οι ταινίες που μας προκάλεσαν πολλά συναισθήματα και έμειναν χαραγμένες στο μυαλό μας; Το 2022 προσέφερε μία τεράστια ποικιλία από σειρές και ταινίες και μας χάρισε ερμηνείες ηθοποιών που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Το κάθε κινηματογραφικό project που παρακολoύθησα και ο κάθε καλλιτέχνης που γνώρισα μού έδωσε και από κάτι διαφορετικό. Όσα απόλαυσα αυτήν τη χρονιά με κάνει να ανυπομονώ για το τι πρόκειται να ακολουθήσει την επόμενη…

 

 

Φέτος κοινό και κριτικοί είχαν την τάση να διαφωνούν σε πολλές από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν. Υπήρχε, όμως, ένα σημείο που πάντα συμφωνούσαν. Και αυτό αφορούσε τις ερμηνείες ορισμένων ηθοποιών που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, πηγαίνοντας την υποκριτική ένα βήμα παρακάτω. Η Cate Blanchet ήταν αυτή που καθήλωσε ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή και κριτικό στο Tar. Evan Peters, Austin Butler και Ana De Armas απέδειξαν πόσο δύσκολο είναι να υποδύεσαι ιστορικά πρόσωπα, κάνοντας το με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

 

 

Η επιστροφή του Tom Cruise στο Top Gun Maverick ανέδειξε την ταινία ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών! Μιλώντας για επιστροφές, αυτή που με συγκίνησε περισσότερο ήταν αυτή του Brendan Fraser με την ταινία The Whale. Ο ηθοποιός απέσπασε δεκάδες χειροκροτήματα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Φέτος, είδα έναν ηθοποιό σε βήτα ρόλο να ξεπερνάει ερμηνευτικά τον πρωταγωνιστή. Η Elizabeth Olsen στην τόσο υπέροχη ταινία Doctor Strange 2 έδωσε μία από τις δυνατότερες ερμηνείες. Στο τέλος του 2022 όλος ο κόσμος μιλούσε για τη Wednesday της Jenna Ortega, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ, .αλλά και για τη Zendaya, τη στιγμή που “ξεσπάει” ως Rue στην καταπληκτική δεύτερη σεζόν του Euphoria. Σίγουρα αξίζει να αναφερθεί και ο Robert Pattinson σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και πιο ανθρώπινη εκδοχή του Batman.

 

 

 

Όλες αυτές οι ταινίες και οι σειρές που αναφέραμε ανήκουν, χωρίς αμφιβολία στη λίστα με τις κορυφαίες. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες.

 

Το Everything Everywhere all at once με ωθεί να βρώ όλες τις κρυφές δυνατότητές μας, με το Nope εντυπωσιάστηκα με το cinematography του σκηνοθέτη. Με το The Fablemans θαύμασα το ταλέντο του Steven Spielberg και εμπνεύστηκα από αυτό. Στο The Woman King η Viola Davis γιόρτασε τη δύναμη της γυναίκας, όπως μόνο αυτή ξέρει. Το Black Panther τίμησε τον αδικοχαμένο Chadwick Booseman και συγκίνησε, μέσα από μαγικά εφέ. Το Aftersun είναι η ταινία με την οποία θα κλείσω γιατί αποδεικνύει το πώς με απλά πράγματα μπορεί να προκύψει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

 

 

 

Η σειρά που περίμενα περισσότερο από όλες φέτος ήταν το Stranger Things. Για μένα, η τέταρτη σεζόν ήταν η καλύτερη του show μέχρι τώρα και εύχομαι να είναι επάξια και η συνέχεια. Το House of the Dragon υπήρξε το μεγαλύτερο στοίχημα της χρονιάς για το αν θα καταφέρει να είναι το ίδιο πετυχημένο με το Game of Thrones. Όμόφωνα σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι ήταν ένα project που δικαίως καθήλωσε τους θεατές. Το finale του Ozark απέδειξε γιατί είναι μία από τις πιο πετυχημένες σειρές των τελευταίων ετών και το Only Murders in The Building μού θύμισε πόσο ωραία είναι να συνδυάζετε πετυχημένα το μυστήριο με την κωμωδία.

 

 

 

Το Better Call Saul συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά του Breaking Bad και το The White Lotus έγινε η πιο δημοφιλής σειρά του έτους, με ένα συγκλονιστικό φινάλε στη δεύτερη σεζόν. Υπήρξαν πολυάριθμα projects το 2022 και νιώθω ότι αφήνω πολλά αξιέπαινα από το review μου. Η λίστα σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αλλά περιλαμβάνει μερικά must “διαμαντάκια” του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης που αξίζει να ανακαλύψετε! 

 

 

All photos source Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.