Home / Wellness  / Health  / Πώς συνδέεται ο μεσημεριανός ύπνος με την υγεία του εγκεφάλου;

Πώς συνδέεται ο μεσημεριανός ύπνος με την υγεία του εγκεφάλου;

μεσημεριανός ύπνος
Έχει ήδη αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι ο μεσημεριανός ύπνος ή, αλλιώς, power nap μπορεί να μας αναζωογονήσει, προσφέροντάς μας την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα μας. Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι ένας καλός και ποιοτικός μεσημεριανός ύπνος μπορεί να έχει τεράστια οφέλη και για την υγεία του εγκεφάλου.

 

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο University College of London, έδειξε ότι ο εγκέφαλος των ανθρώπων.που κοιμούνται συχνά τα μεσημέρια ήταν σχετικά μεγαλύτερός (περίπου 15 κυβικά εκατοστά), σε αντίθεση με τον εγκέφαλο εκείνων που δεν κάνουν power naps. Η διατήρηση του μεγέθους του εγκεφάλου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του, καθώς το μέγεθος συνδέεται με τη γήρανση. Όσο πιο μεγάλος διατηρείται ο εγκέφαλος, τόσο πιο “νεότερος” είναι. Ωστόσο, οι επιστήμονες συνιστούν ότι ο μεσημεριανός ύπνος δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά ημερησίως.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν αρκετά σημαντικά, καθώς μέσω αυτών μπορούν να προκύψουν περισσότερες έρευνες,.οι οποίες θα εξετάσουν την επίδραση του μεσημεριανού ύπνου ως προς την προστασία από το Αλτσχάιμερ και την άνοια,.νοσήματα τα οποία συνδέονται με τη συνολική υγεία του εγκεφάλου και τον διαταραγμένο ύπνο. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι ένα από τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου.είναι και η αναπλήρωση του διαταραγμένου βραδινού ύπνου, ο οποίος είναι σημαντικός τόσο για τον εγκέφαλο,.όσο και για τη συνολική μας υγεία.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada