Home / Wellness  / Health  / Μπορεί η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς;

Μπορεί η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς;

“Μέτρον ἄριστον” λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες, αναδεικνύοντας την αξία που έχουν το μέτρο και τα όρια στην καθημερινότητά μας. Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε από μελετητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, ήρθε να επιβεβαιώσει την αλήθεια που κρύβει αυτό το διάσημο ρητό πίσω από την κατανάλωση αλκοόλ.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ-ένα ποτήρι κόκκινο κρασί καθημερινά-.μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες, ενώ είναι δυνατόν να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

 

 

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Jouran of the American College, εξέτασε τα επίπεδα άγχους που.βρίσκονταν στον οργανισμό συνολικά 53.000 ατόμων, συνδέοντάς τα με τη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Μάλιστα, τα ευρήματα κατέδειξαν ότι οι άνθρωποι που ήταν επιρρεπείς σε άγχος και στρες, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ευεργετηθούν από την ελαφριά κατανάλωση κόκκινου κρασιού.

 

Παρόλο που η μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ τείνει να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία,.ο Ahmed Tawakol, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, προειδοποιεί ότι το αλκοόλ δεν πρέπει να θεωρείται το μοναδικό “φάρμακο” για καρδιακές παθήσεις ή να χρησιμοποιείται ως το μοναδικό μέτρο για τη μείωση τον κίνδυνο εγκεφαλικών ή καρδιακών προσβολών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου,.ενώ τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ (περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα) μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών.προσβολών και να μειώσουν συνολικά την εγκεφαλική δραστηριότητα,.που δυνητικά βλάπτει τη γνωστική υγεία.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada