Home / Men  / Grooming  / Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

μαλλιά σου
Το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας δεν ήταν ποτέ σύμμαχοι για την υγεία των μαλλιών. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου, ανεξάρτητα από τη φθορά που προκαλούν οι καλοκαιρινές δραστηριότητες στο νερό.

 

Μπορεί ο ήλιος να ανοίγει φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου, παρόλα’υτα οι υπεριώδεις ακτίνες του,.σε συνδυασμό με το χλώριο και το αλάτι, μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως ακριβώς, λοιπόν, προστατεύεις το δέρμα σου με αντηλιακά προϊόντα από τον ήλιο, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να προστατέψεις και τα μαλλιά σου το καλοκαίρι. Ανακάλυψε 3+1 συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν.να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή, καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Τοποθέτησε αντηλιακό μαλλιών

Εκτός από αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο και το σώμα σου, χρειάζεται να εφαρμόζεις αντηλιακό και στα μαλλιά σου. Ένα αντηλιακό μαλλιών θα προστατέψει το τριχωτό της κεφαλής σου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, από το ιώδιο της θάλασσας, αλλά και από το χλώριο της πισίνας.

Μην κάνεις χωρίστρα 

Αν έχεις μακρύ μαλλί, τότε φρόντισε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου στη θάλασσα, να τα χτενίζεις προς τα πίσω,.καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καεί η περιοχή που έχεις τη χωρίστρα σου. Αν, πάλι, έχεις πολύ μακριά μαλλιά, τότε μάζεψέ τα με ένα λαστιχάκι,.έτσι ώστε να προστατέψεις την ευαίσθητη επιδερμίδα του τριχωτού σου.

Ξέπλυνε τα μαλλιά σου μετά από το μπάνιο

Μόλις βγεις από το νερό, φρόντισε να ξεπλύνεις άμεσα τα μαλλιά σου, αφαιρώντας, έτσι,.τα περισσότερα υπολείμματα αλατιού και χλωρίου. Παράλληλα, καλό θα ήταν να αποφύγεις να τρίβεις το μαλλί σου με την πετσέτα, καθώς είναι ακόμα εύθραυστα και μπορούν να υποστούν ακόμα μεγαλύτερη φθορά.

 

 
Hair care στο σπίτι

Όταν φτάσεις σπίτι, επίλεξε να λουστείς με χλιαρό νερό και, έπειτα, να εφαρμόσεις.μία ενυδατική μάσκα μαλλιών, η οποία θα διατηρήσει τη λάμψη τους. Τέλος, φρόντισε να αποφύγεις τα προϊόντα styling, όπως το πιστολάκι, καθώς τα μαλλιά σου έχουν ήδη επιβαρυνθεί από το νερό και τον ήλιο.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada