Home / Beauty  / Πώς θα περιποιηθείς τα γκρίζα μαλλιά σου

Πώς θα περιποιηθείς τα γκρίζα μαλλιά σου

γκρίζα μαλλιά
Αν έχεις πάρει την απόφαση να  “αγκαλιάσεις” τα γκρίζα μαλλιά σου, δες παρακάτω μερικές συμβουλές περιποίησης, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να τα αναδείξεις! 

 

Μήπως ήρθε η ώρα να “αγκαλιάσεις” τα γκρίζα σου μαλλιά; Μέχρι τώρα, ακόμα και οι λιγοστές λευκές τρίχες στα μαλλιά.ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος πανικού, κάνοντας τη βαφή να αποτελεί μονόδρομο για τις περισσότερες γυναίκες. Ωστόσο, πλέον – χάρη στον φεμινισμό – τα γκρίζα μαλλιά αποκτούν σιγά-σιγά την αίγλη που δεν είχαν όλα αυτά τα χρόνια, με μεγάλες ηθοποιούς του Hollywood, όπως η Meryl Streep,.να αναδεικνύουν με αυτοπεποίθηση τις λευκές τους τρίχες. Αν έχεις πάρει την απόφαση να αφήσεις τα γκρίζα σου μαλλιά να “ανθίσουν”,.δες παρακάτω μερικές συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να τα περιποιηθείς σωστά.

 

Επανέφερε την ελαστικότητα

Επειδή οι λευκές τρίχες χαρακτηρίζονται από ξηρότητα, είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από.τη φθορά που προκαλείται από το styling, αλλά και από το απλό χτένισμα με τη χτένα. Για να αποτρέψεις αυτή τη φθορά, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ειδικό conditioner και θερμοπροστατευτικό.spray ή, ακόμα, να επιλέγεις στην καθημερινότητά σου χτενίσματα που δε χρειάζονται θερμότητα. Ταυτόχρονα, ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσεις τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν πιο υγιή είναι μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία θα αποτρέψει τις τρίχες από το να μπλέκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Ένας ακόμα τρόπος να καταπολεμήσεις την ξηρότητα είναι να επαναφέρεις την υγρασία στα μαλλιά σου, μέσω θεραπειών βαθιάς ενυδάτωσης. Καθώς τα γκρίζα μαλλιά παράγουν λιγότερη λιπαρότητα, οι τρίχες είναι πιο εύθραυστες και επιρρεπής στο σπάσιμο. Ωστόσο, μπορείς να επαναφέρεις τη χαμένη ελαστικότητά τους με ειδικές μάσκες ενυδάτωσης, εμπλουτισμένες με έλαια καρύδας ή αμυγδάλου.

 

Φρόντισε για το χρώμα

Μπορεί τα μαλλιά σου να μην είναι βαμμένα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξεθωριάζουν. Επειδή τα γκρίζα μαλλιά έχουν λίγη – ή και καθόλου χρωστική ουσία – τείνουν να κιτρινίζουν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία ή το χλώριο της πισίνας. Για να αναδείξεις το γκρίζο χρώμα στα μαλλιά σου, επένδυσε σε ένα ειδικό σαμπουάν ή conditioner, με μωβ ή μπλε τόνους, το οποίο θα εξουδετερώσει τους κίτρινους τόνους.

 

Κεντρική φωτογραφία: @receghanem/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada