Home / Wellness  / Mind  / Πώς θα ξεκινήσω την καριέρα μου ως life Coach;

Πώς θα ξεκινήσω την καριέρα μου ως life Coach;

Life Coaching, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανταπεξέρχομαι στα καθημερινά μικρά ή τεράστια προβλήματα στη ζωή μου και ταυτόχρονα να δημιουργώ την ζωή που επιθυμώ! Αυτό είναι για εμένα το Life Coaching, σε μια φράση, μετά από 3000 ώρες coaching, που έχω κάνει με ανθρώπους σε 4 ηπείρους.

 

Για τον κάθε ένα που έχει έρθει σε επαφή με αυτό σημαίνει και κάτι διαφορετικό. Όσο κοντά ή μακριά και αν βρίσκεσαι, ας ξεκινήσουμε δίνοντας τον ορισμό του Life Coaching πριν περιγράψουμε το χτίσιμο μιας καριέρας βασισμένης σε αυτό. ‘Επειτα, μπορείς να κατορθώσεις να γίνεις κι εσύ μέρος του συγκεκριμένου Business.

 

Life Coaching, λοιπόν, είναι ο τρόπος να πάμε από το σημείο που βρισκόμαστε στο σημείο που έχουμε ονειρευτεί πως είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Και όλο αυτό βέβαια δε γίνεται μαγικά. Απαιτείται σκληρή δουλειά από τον coachee (τον άνθρωπο που δέχεται τις συνεδρίες) και έναν δυνατό σύμμαχο, που είναι εκεί πάντα για να τον ακούσει, τον coach (τον άνθρωπο που δίνει τις συνεδρίες).

 

 

Αν έχεις ως βάση αυτό είσαι σε έναν πολύ κερδοφόρο δρόμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, το Coaching παγκοσμίως έχει εξελιχθεί σε ένα Business 4 δισεκατομμυρίων! Είμαι σίγουρη πως όλοι μας έχουμε δει τις αλλαγές και τους τριγμούς της κοινωνίας των τελευταίων ετών. Αυτό δεν είναι τυχαίο! Όλοι αναζητούμε την εξέλιξη. Η κοινωνία αποζητά την εξέλιξη και την ανέλιξη και το coaching μπορεί να γίνει ο προσωπικός μοχλός του καθενός. Η κινητήριος δύναμη να φτάσει στην προσωπική εξέλιξη πιο γρήγορα.

 

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, που θα σε συμβούλευα να κάνεις, εφόσον έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις την καριέρα του Life Coaching, είναι να σπουδάσεις σε έναν διαπιστευμένο οργανισμό. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με στοιχεία του ICF, του παγκόσμιου οργανισμού coaching, το 85% των ανθρώπων θα επέλεγε μόνο διαπιστευμένο coach για την προσωπική του ανάπτυξη.

 

Αυτό σημαίνει πως η πιστοποίηση και οι σπουδές με πιστοποίηση είναι το πρώτο βήμα για την καριέρα που θα χτίσεις, πριν μπεις στον κύκλο των συνεδριών ως coach. Επιλέγοντας για αρχή το πτυχίο, θα λάβεις τις γενικές γνώσεις που απαιτούνται. Στην πορεία θα διαλέξεις την εξειδίκευσή σου. Υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές και κατευθύνσεις στις οποίες μπορείς να εντρυφήσεις. Ανάμεσά τους το personal, το relationship, το business, το wellness coaching και πολλές ακόμα. Στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις τις σπουδές σου στην Global Academy of Coaching, τον οργανισμό που είναι διαπιστευμένος από τον ICF, όπου είμαι διευθύντρια σπουδών. Μπορείς να κάνεις τις σπουδές σου στα αγγλικά ή στα ελληνικά.

 

Extra Tip: Να θυμάσαι πως: Γίνομαι Coach, δεν σημαίνει δίνω συμβουλές! Γίνομαι Coach, σημαίνει γίνομαι σύμμαχος και αφουγκράζομαι τις ανάγκες του μαθητή μου, με σκοπό να φτάσει στο υψηλότερο σημείο που εκείνος επιθυμεί!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα και Γυναίκα Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com