Home / Wellness  / Mind  / Πώς δεν θα αφήσεις τη δίαιτα να σου ρίξει τη διάθεση

Πώς δεν θα αφήσεις τη δίαιτα να σου ρίξει τη διάθεση

Πώς δεν θα αφήσεις τη δίαιτα να σου ρίξει τη διάθεση
Υπάρχουν τρόποι για να πετύχεις στη δίαιτα και να έχεις ανεβασμένη διάθεση.

Συχνά η προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, να μείνουμε πιστές στη δίαιτα και να τα καταφέρουμε μας στρεσάρει με αποτέλεσμα να έχουμε κακή διάθεση και εύθραυστη ψυχολογία. Μπορούμε άραγε να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να επιτύχουμε μία win – win situation;

 

Πώς δεν θα αφήσεις τη δίαιτα να σου ρίξει τη διάθεση

Μην αφήνεις τη δίαιτα να σου ρίξει τη διάθεση. Υπάρχει τρόπος για να τα καταφέρεις!

 
Take a break από τα social.

Στα social media βλέπεις συνεχώς εικόνες με κορμιά αψεγάδιαστα. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει άγχος ή και θλίψη λόγω του ότι συγκρίνεσαι και νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου.

Μην ξεχνάς πως όλες αυτές οι εικόνες προβάλλουν το τέλειο και το κοινωνικά αποδεκτό, που συχνά όμως είναι πλασματικό και ανέφικτο. Κάνε λοιπόν ένα break από τον κόσμο των social και μην σαμποτάρεις πλέον τον εαυτό και την προσπάθειά σου.

 
Πραγματοποιήσιμοι στόχοι.

Προσπάθησε να μην έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες γιατί κινδυνεύεις να απογοητευτείς. Κι αν απογοητευτείς μπορεί να παρατήσεις την προσπάθεια.

Οπότε καλό είναι να θέσεις για αρχή ρεαλιστικούς στόχους, οι οποίοι θα είναι εφικτοί και θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι, κάθε φορά που θα επιτυγχάνεις έναν μικρό στόχο θα νιώσεις ικανοποίηση και χαρά και θα έχεις καλή διάθεση.

 

Πάρε μια βαθιά, πολύ βαθιά ανάσα. 

Όταν αισθάνεσαι πως πιέζεσαι πάρα πολύ και πως φτάνεις σε αδιέξοδο τότε ήρθε η στιγμή για παύση. Αν νιώθεις έτσι μην τα παρατάς… απλά κάνε λίγο meditation. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες και κάνε ένα restart.

Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις την κατάσταση και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, που όσο ναι δοκιμάζονται από τη δίαιτα και την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Ανασούλες, καθαρό μυαλό και θα τα καταφέρεις!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!