Home / Cozyhome  / Architecture  / Πωλείται το εμβληματικό “Παλάτι των Φυσαλίδων” του Pierre Cardin

Πωλείται το εμβληματικό “Παλάτι των Φυσαλίδων” του Pierre Cardin

Το “Bubble Palace” (Παλάτι των Φυσαλίδων) είναι το πιο πολυτελές σπίτι στη Γαλλική Ριβιέρα και έχει ήδη διατεθεί προς πώληση από τον Christie’s International Real Estate. Η φουτουριστική βίλα που είχε αγοράσει ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας, Pierre Cardin επίκειται σε αλλαγή ιδιοκτησίας. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής, Pierre Cardin έφυγε από τη ζωή, τον περασμένο Δεκέμβριο και άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο.

 

 

Η βίλα είναι ένα έργο τέχνης, με εμβαδόν 1.200 τετραγωνικά μέτρα. Σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970, από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag, για τον Γάλλο βιομήχανο Pierre Bernard (οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν το 1979 και ολοκληρώθηκαν το 1984). Το αρχιτεκτόνημα του Lovag σχεδιάστηκε ως ένα συγκρότημα μονάδων σε σχήμα φυσαλίδας ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται βεράντες και λιμνούλες. 

 

 

 

Το 1992, αγοράστηκε από τον Pierre Cardin, αλλά δεν έζησε ποτέ στο αρχοντικό, καθώς ο χώρος χρησιμοποιήθηκε μόνο για διασκέδαση. Το νοικίαζε για 33.200 $ την ημέρα. Διαθέτει 29 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 10 υπνοδωματίων και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο 500 θέσεων με θέα στη θάλασσα και τον κόλπο των Καννών. Είναι ένας πολιτιστικός χώρος που έχει ενοικιαστεί για επίδειξη μόδας του οίκου Christian Dior, πάρτι Φεστιβάλ των Καννών και ιδιωτικά gala.

 

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein