Home / Beauty  / “Πρώτες βοήθειες” για τα νύχια σας το καλοκαίρι!

“Πρώτες βοήθειες” για τα νύχια σας το καλοκαίρι!

Tα νύχια σας έχουν ανάγκη από “πρώτες βοήθειες” κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πώς θα τα “σώσετε”;

Το καλοκαίρι τα νύχια μας είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, στο αλάτι και την άμμο. Επιπλέον, οι outdoor δραστηριότητες σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παπούτσια οδηγούν με βεβαιότητα σε πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα. Ακολουθούν tips για τις “πρώτες βοήθειες”.

 

Για ξηρό δέρμα και νύχια

Η αιτία: Ήλιος, θάλασσα, άμμος, αλάτι και χλώριο -αν προτιμάτε την πισίνα- οδηγούν αργά ή γρήγορα σε έντονη ξηρότητα των άκρων μας.

Οι “πρώτες βοήθειες”: Ένα λαδάκι νυχιών, μία ενυδατική κρέμα και ένα nail serum είναι όσα χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, φροντίστε να εφαρμόζετε βάση και top coat για μεγαλύτερη αντοχή.

 
Κάλοι

Η αιτία: Τα τακούνια, τα ανοιχτά σανδάλια και η απουσία κάλτσας μπορούν να οδηγήσουν στον σχηματισμό κάλων. Το δέρμα πιέζεται και γίνεται σκληρό.

Οι “πρώτες βοήθειες”: Μπορείτε να εφαρμόσετε ειδικά επιθέματα από το φαρμακείο στα προβληματικά σημεία. Επίσης, καλό θα ήταν, όταν κάνετε πεντικιούρ, να ζητήσετε να σάς αφαιρέσουν οποιαδήποτε σκλήρυνση έχει εμφανιστεί.

 

Μύκητες

Η αιτία: Πόδια γυμνά και άμμος ίσον μικροοργανισμοί, που τρυπώνουν ανάμεσα στα νύχια.

Οι “πρώτες βοήθειες”: Καλό θα ήταν να αποφεύγετε το ημιμόνιμο τους καλοκαιρινούς μήνες και να πλένετε συχνά τα πόδια σας με αντιμικροβιακό σαπούνι. Αν φοράτε αθλητικά παπούτσια χρησιμοποιήστε αντιμυκητιακό σπρέυ σε καθημερινή βάση. Προσοχή στο χρώμα των νυχιών σας: αν έχουν καφέ ή πρασινωπή απόχρωση σε κάποιο σημείο, απευθυνθείτε σε ειδικό.

 

Μικροτραυματισμοί

Η αιτία: Όταν περπατάς ξυπόλυτη στην άμμο, αλλά και μέσα στο νερό, είναι λογικό ότι μπορεί να πατήσεις κάποια πέτρα, που θα σου προκαλέσει κάποιον τραυματισμό στα άκρα. 

Οι “πρώτες βοήθειες”: Φρόντισε τα νύχια σου να μην είναι πολύ μακριά, καθώς είναι πιο εύκολο να τραυματιστούν. Συχνή χρήση ιωδίου και πλύσιμο με καθαρό νερό είναι στα καθημερινά απαραίτητα. Αν εφαρμόσεις τσιρότο, φρόντισε να το αλλάζεις συχνά, και να αφήνεις στον ύπνο την πληγή να αναπνεύσει.

 

 
Βερνίκι που ξεφτίζει

Η αιτία: Είναι πολύ λογικό από την ακτινοβολία του ήλιου και το αλάτι το βερνίκι να ξεφτίζει ή να αλλάζει χρώμα. 

Οι “πρώτες βοήθειες”: Η λύση βρίσκεται στη συχνή εφαρμογή ενός top coat. Προτιμήστε απλό μανικιούρ, ώστε να μπορείτε να ανανεώσετε σωστά το χρώμα, ακόμα κι όταν είστε μακριά από τη μανικιουρίστα σας. Επιπλέον, τα πιο ήσυχα χρώματα δεν αναδεικνύουν τόσο έντονα τυχόν ατέλειες.

 

You nailed it!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath