Home / Good Life  / Προβηγκία: 5 λόγοι που θα σε κάνουν να ερωτευτείς την επαρχία της λεβάντας

Προβηγκία: 5 λόγοι που θα σε κάνουν να ερωτευτείς την επαρχία της λεβάντας

Προβηγκία
Σκεπτόμενοι τη Γαλλία, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο άπλετος ρομαντισμός, τα λαχταριστά κρουασάν, η ζεστή σοκολάτα και οι καλλιτέχνες του δρόμου. Πέρα από τα τουριστικά spots πλημμυρισμένα από κόσμο, στη Γαλλία.μπορούμε να βρούμε άκρως γοητευτικά σκηνικά, όπως αυτά που βρίσκονται στη μαγευτική Προβηγκία.

 

Δες παρακάτω 5 λόγους που θα σε κάνουν να ερωτευτείς την Προβηγκία,.γνωρίζοντας την άλλη πλευρά της Γαλλίας.

 

Τα λιβάδια της Λεβάντας

Αν η Προβηγκία είναι για έναν λόγο φημισμένη, αυτός είναι τα απέραντα λιβάδια με τις λεβάντες. Επισκέψου το Valensole, με τα αμέτρητα λιβάδια του και απόλαυσε τη μυρωδιά τους συνδυαστικά με τη θέα των βουνών.

 

Προβηγκία

 

Το The Notre-Dame of Senanque Abbey

Μέσα σε μία απομονωμένη κοιλάδα στην πλαγιά ενός λόφου βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά μοναστήρια της περιοχής. Το The Notre-Dame of Senanque Abbey χτίστηκε το 1148 και έκτοτε κατοικείται από μοναχούς. Το μοναδικό της υπόθεσης είναι ότι το μοναστήρι.περιτριγυρίζεται από χωράφια με λεβάντα, καθιστώντας το τον τέλειο γραφικό προορισμό.

 

 

Το Château des Baux

Ένα από τα πιο καθηλωτικά μνημεία της περιοχής είναι το κάστρο του Les Baux, που, παρά τα χρόνια, εξακολουθεί να κρύβει μέσα του τα μυστικά της παλιάς Προβηγκίας.

 

 

Το Camargue Regional Natural Park

Το καλύτερο μέρος για να γνωρίσεις την άγρια ζωή της περιοχής είναι το περιφερειακό φυσικό πάρκο Camargue, που βρίσκεται δυτικά της Arles. Η προστατευόμενη περιοχή φιλοξενεί κοπάδια άγριων αλόγων, ταύρων και φλαμίνγκο, καθώς και περισσότερα από 300 είδη πουλιών.

 

Προβηγκία

 

Το Musée Granet, Aix-en-Provence

Αν είσαι λάτρης της τέχνης, η Προβηγκία δεν θα σε απογοητεύσει. Το μικρό μουσείο τέχνης του Aix φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή,.που περιλαμβάνει έργα του Cezanne, ο οποίος έζησε και εργάστηκε στην περιοχή.

 

 

Το Musée Granet χωρίζεται μεταξύ ιστορικών και σύγχρονων έργων, ενώ διαθέτει μια γκαλερί με μαρμάρινα γλυπτά καλλιτεχνών από την Προβηγκία.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada