Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Ιππόλυτος του Ευριπίδη
Μία από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς έρχεται στη Θεσσαλονίκη! Ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη στις 7 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Δάσους!

 

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Δάσους. Μία από τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν είναι ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη, την οποία παρουσιάζει το εθνικό θέατρο. Το έργο μεταφράστηκε από τον Κώστα Τοπούζη και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Κατερίνα Ευαγγελάτου. Όπως επισημάνθηκε η ίδια φέρνει μία τολμηρή και επιδραστική εκδοχή του κλασικού έργου, η οποία αφήνει το δικό της αποτύπωμα. 

Σκοπός του έργου είναι να αναδείξει το άγριο σύμπαν του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας, αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και ανθρώπινων ορίων. Ο Ιππόλυτος, νόθος γιος του Θησέα, έχει εμμονή με την αγνότητα και απαξιώνει τον έρωτα και το γυναικείο φύλο. Η Αφροδίτη για να τον εκδικηθεί οργανώνει ένα σχέδιο με βάση το οποίο ο ίδιος θα ερωτευτεί τη μητριά του Φαίδρα και εκείνη τον ίδιο. Έτσι γεννιέται το δίλημμα και ακολουθεί η τραγωδία. Από τη μία η εγκράτεια και από την άλλη ο πόθος.

Πρωταγωνιστούν οι: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης και Ορέστης Χαλκιάς. Η παράσταση έρχεται στο θέατρο Δάσους στις 7 Σεπτεμβρίου και θα βρείτε εδώ εισιτήρια.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.