Home / Family  / Πασχαλινά βιβλία, που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά!

Πασχαλινά βιβλία, που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά!

Mε αυτά τα πασχαλινά βιβλία τα παιδιά μπαίνουν στο κλίμα των ημερών και διασκεδάζουν, μέσα από τις πιο όμορφες πασχαλινές ιστορίες!

 

Η Μεγάλη Εβδομάδα κατέφτασε και όλοι ανυπομονούμε να περάσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο τις άγιες μέρες του Πάσχα. Τα σχολεία κλείνουν και είναι μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσουμε μαζί με τα παιδιά, διαβάζοντας τα πιο όμορφα πασχαλινά βιβλία. Έτσι, μπορούμε να τους μιλήσουμε για την έννοια του Πάσχα, με ιστορίες που κάθε παιδί θα απολαύσει. Τα παρακάτω πασχαλινά βιβλία θα τα ενθουσιάσουν!

 

1.”Πάσχα στο ξωκκλήσι”, Κατερίνα Μουρίκη, Εκδόσεις Άθως

H τρίτη έκδοση του πασχαλινού βιβλίου για μικρά παιδιά, αγαπήθηκε από γονείς και δασκάλους για τα όμορφα μηνύματά του και τον τρυφερό τρόπο με τον οποίο η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη προσεγγίζει τον κόσμο του παιδιού. Η εικονογράφηση της Ζωής Χωριατέλλη δένει αρμονικά με τον λόγο, μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων που αγγίζει τα παιδιά. Τα ζώα του δάσους πληροφορούνται ότι το ξωκκλήσι του χωριού κινδυνεύει να γκρεμιστεί. Η φθορά του χρόνου είναι μεγάλη, μα οι ζημιές από την απροσεξία τους, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο, είναι ακόμα μεγαλύτερες. Τώρα τα ζώα του δάσους το μετάνιωσαν και θέλουν να επανορθώσουν. Το εκκλησάκι πρέπει να ξαναγίνει όμορφο και να λειτουργήσει πάλι! Οι άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν! Άραγε, θα βρουν κάποιον τρόπο για να δράσουν; Θα καταφέρουν να έχουν έτοιμο το εξωκκλήσι, για να πανηγυρίσουν εκεί την Ανάσταση του Χριστού μας; Το βιβλίο συμπληρώνεται με πρωτότυπες δραστηριότητες και πασχαλινά παιχνίδια.

 

Από 4 έως 7 ετών

 

2.”Πού πήγε το Πάσχα;”, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Εκδόσεις Πατάκη

Οι γονείς της Νιάνιας έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση “Έρχεται το Πάσχα”, γιατί η Νιάνια μετά την αναζήτηση για το από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει να ψάχνει και από πού έρχεται το Πάσχα! Είχαν ξεχάσει, όμως, να το πουν στον ορνιθοτρόφο, ο οποίος πήγε στο σπίτι τους για να δώσει τα αυγά και εκείνος της είπε ότι είναι για το Πάσχα που έρχεται! Η Νιάνια, λοιπόν, ξεκινά αμέσως μια περιπλάνηση για να ανακαλύψει από πού! Βρίσκεται σε πολυκαταστήματα με λαμπάδες, σε μαγαζιά με σούβλες, στο μαντρί με τα αρνιά και ψάχνει… Τελικά, ανακαλύπτει πως το Πάσχα δε βρίσκεται στα καταστήματα και στον υπερκαταναλωτισμό, αλλά σε μια σπηλιά στο βουνό, απ’ όπου βγαίνει το Άγιο Φως!

 

Από 3 ετών

 

3.”Πάσχα στο χωριό των ιστοριών”, Αγγελική Σταματακοπούλου, Εκδόσεις Susaeta

Το βιβλίο περιλαμβάνει 11 σύντομες πασχαλινές ιστορίες, τα έθιμα του Πάσχα και την αύρα του. Δεν έχει καμία σημασία αν πιστεύεις ή δεν πιστεύεις, αν πιστεύεις σε κάποιον άλλο Θεό, αν είσαι χριστιανός της πίστης ή χριστιανός του 12:05 μετά τις στρακαστρούκες σπίτι για μαγειρίτσα. Ό,τι κι αν είσαι, πρέπει να τιμάς με σεβασμό (αν θέλεις και με κριτική διάθεση) τα έθιμα του τόπου όπου ζεις. Να έρχεσαι σε επαφή μαζί τους, να σέβεσαι εκείνους που παίρνουν δύναμη από αυτά. Στο βιβλίο θα βρούμε έναν όμορφο μύθο για το πώς η πυγολαμπίδα ευλογήθηκε από την Παναγία και απέκτησε τον φωτεινό της πισινό, μια επίσης γλυκιά ιστορία για το πώς η παπαρούνα και ο κοκκινολαίμης έγιναν κόκκινοι από το αίμα του Χριστού, μικρά τραγουδάκια και ποιηματάκια, έθιμα όπως τα κάλαντα του Λαζάρου και άλλες ιστορίες αγάπης.

 

Aπό 4 ετών

 

4. “Πάσχα είναι…”, Ηρώ Παπαδοπούλου, Εκδόσεις Θύρα

Πάσχα Είναι… Τι να είναι άραγε; Μήπως τα κόκκινα αυγά; Ή τα χαρούμενα παιδιά; Ή μήπως η κυρα-Σαρακοστή που άρχισε να χαμογελά και θέλει να μας πει… ότι ο Χριστός ανέστη; Το βιβλίο περιέχει 3 δίφυλλα ένθετα με πασχαλινές δραστηριότητες.

 

pasxalina

Από 4 ετών

 

5.”Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ”, Μαρριέττα Κόντου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο που δε χρειάζεται να διαβαστεί μόνο το Πάσχα. Ο Σίμος δε συμπαθεί τα πρόβατα. Είναι χρήσιμα μόνο όταν βλέπει προβατάκι στον ουρανό ή όταν τα μετράει για να κοιμηθεί. Όμως, θα πάρει για δώρο ένα πρόβατο, το οποίο προορίζεται για σφαγή. Ο Σίμος θα το αγαπήσει και μαζί με την αδερφή του, τη Ναταλία, και τον φίλο του, τον Λουκή, θα το φροντίσουν. Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν τους γονείς τους ότι το πρόβατο αυτό δεν είναι για φάγωμα; Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη αγάπη και χιούμορ. Διαφαίνονται τα συναισθήματα ενός έφηβου ήρωα, οι οικογενειακές και αδελφικές σχέσεις, η αγάπη για τα ζώα και ένα σωρό άλλα θέματα, που σε κάνουν να μην αφήνεις το βιβλίο από τα χέρια σου.

 

pasxalina

Για παιδιά 9+

 

5+1. “Πασχαλινά διηγήματα”, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Εκδόσεις Μίνωας

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μάς χαρίζει ιστορίες και αναμνήσεις μιας αλλοτινής εποχής με φόντο την πιο λαμπρή γιορτή, το Πάσχα. Μεγάλοι και παιδιά είναι οι ήρωες στα κλασικά πια διηγήματά του, που δημιουργούν στον νου εικόνες πλημμυρισμένες από ανοιξιάτικες μυρωδιές, πίστη, έθιμα και παραδόσεις, νοσταλγία και ελπίδα. Τα πιο αγαπημένα διηγήματα για το Πάσχα, με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, σε ένα μοναδικό γιορτινό βιβλίο.

 

pasxalina

Από 7 ετών

 

Καλές πασχαλινές αναγνώσεις!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath