Home / Family  / Τα Χριστούγεννα δείχνουμε την αγάπη μας (και) στα αδέσποτα

Τα Χριστούγεννα δείχνουμε την αγάπη μας (και) στα αδέσποτα

adespota christmas
Αυτά τα Χριστούγεννα δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τα αδέσποτα, επιλέγοντας Χριστουγεννιάτικα δώρα από eshops και bazaars φιλοζωικών σωματείων.

 

Στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες φιλοζωικά σωματεία με σημαντικό έργο, που στηρίζουν τους τετράποδους φίλους μας με τις δράσεις, τη φιλοξενία και τη φροντίδα των εθελοντών τους. Αυτά τα Χριστούγεννα δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τα αδέσποτα, επιλέγοντας δώρα από τα eshops και τα bazaars τους. Δες παρακάτω μερικές από τις επιλογές σου…

 

A Little Shelter

Το a little shelter είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που ιδρύθηκε από την Κατρίνα Τσάνταλη και την Τόνια Σωτηροπούλου. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και οργανωμένου καταφυγίου, ενός λειτουργικού χώρου προσωρινής φιλοξενίας, με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και μεγάλο χώρο προαυλισμού. Τα εξαιρετικά καλαίσθητα αντικείμενα, που θα βρεις στο eshop του, θα σε ενθουσιάσουν, ενώ όλα τα έσοδα από την πώλησή τους διατίθενται για τα κτηνιατρικά έξοδα των αδέσποτων και τα λειτουργικά έξοδα του καταφυγίου.

 

a little shelter filozoiko

 

Save a Greek Stray

H Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική ΑΜΚΕ, που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Όραμά της είναι τα ζώα συντροφιάς να μην αγωνίζονται για την επιβίωσή τους στους δρόμους, αλλά να ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια, με τις οικογένειές τους. Η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει. Στο eshop της θα βρείτε ημερολόγια, φωτογραφικά λευκώματα, παζλ κ.ά.

 

save a greek stray

 

Ζω.Ε.Σ.

Η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. φέρνει τη φιλοζωία στις σχολικές αίθουσες, χάρη στο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ιδρύτριάς της, εκπαιδευτικού, ζωοθεραπεύτριας και συγγραφέα Κατερίνας Παπαποστόλου. Μάλιστα, στόχος της είναι να στηρίζει τους τετράποδους φίλους μας “μέχρι να σιγήσει και η τελευταία αδέσποτη κραυγή”. Στο eshop της θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από είδη δώρων, κοσμήματα, είδη για κατοικίδια, αλλά και τα υπέροχα βιβλία της ιδρύτριας της ΑΜΚΕ.

 

zoes adespota

 

Αδεσποτολόγιο

Το φιλοζωικό σωματείο Αδεσποτολόγιο ξεκίνησε τη δράση του το 2008. Βασικοί στόχοι του είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα, αλλά και η υπεύθυνη φροντίδα των δεσποζόμενων κατοικιδίων. Αποτελεί μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, που δραστηριοποιείται δυναμικά για όλα τα ζώα της χώρας μας, κατοικίδια, παραγωγικά, αλλά και την άγρια πανίδα. Ένας τρόπος για να ενισχύσεις τη δράση του είναι η αγορά προϊόντων που έχει δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό. Κούπες, t-shirts και τσάντες είναι μερικά μόνο από τα δωράκια, που θα ανακαλύψεις στο eshop του.

 

adespotologio adespota

 

Γαλατσιώτικες Αδέσποτες Φάτσες (Γ.Α.Φ.)

Οι Γαλατσιώτικες Αδέσποτες Φάτσες (Γ.Α.Φ.) είναι μη κερδοσκοπικό φιλοζωικό σωματείο, που δραστηριοποιείται στο Γαλάτσι με σκοπό την περίθαλψη άρρωστων ή/και τραυματισμένων ζώων. Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 20:00, διοργανώνει το Xmas GAF Bazaar του, στη Λ. Βεΐκου 4, στο Γαλάτσι. Στους πάγκους του θα βρεις γούρια, κοσμήματα, κάδρα, σουβέρ, κούπες, τσάντες, φούτερ, μπισκότα και πολλά ακόμα. Υπέροχες επιλογές, για να δώσεις χαρά στα αγαπημένα σου πρόσωπα και να στηρίξεις την προσπάθεια του σωματείου.

 

galatsiotikes adespotes fatses

 

Φιλοζωικό Σωματείο Πανοράματος

Το Φιλοζωικό Σωματείο Πανοράματος ιδρύθηκε το 1997. Έκτοτε, συνεχίζει σταθερά το έργο της φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, το σωματείο διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazaar στο κτηνιατρείο του Στέφανου Ουζούνογλου, Panorama Vet Clinic, καθώς και στο φαρμακείο της Κατερίνας Ουζούνογλου, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Διακοσμητικά, κούπες, κοσμήματα και πολλές ακόμη επιλογές δώρων περιμένουν να τις ανακαλύψεις, για να δείξεις την αγάπη σου για τα αδέσποτα ζώα.

 

filozoiko somateio panoramatos

 

Αν είσαι έτοιμος/η να μεγαλώσεις την οικογένειά σου με έναν τετράποδο φίλο, υιοθέτησε, μην αγοράζεις! Υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα, που αξίζουν την αγάπη σου!

Τα ζώα δεν είναι δώρο, είναι ζωντανά πλάσματα! Δεν επιστρέφονται, δεν αλλάζουν, δεν πετιούνται στα σκουπίδια! Πρέπει να έχεις αποφασίσει συνειδητά ότι θα υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, πριν το κάνεις.

Τα φιλοζωικά σωματεία έχουν ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η παραπάνω λίστα είναι απλά μια καλή αφορμή, για να στηρίξουμε το έργο τους ΚΑΙ την περίοδο των γιορτών.

Ενημερώσου για τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να στηρίξεις το έργο τους εδώ.

 

Happy Pawlidays!

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin