Home / Good Life  / Πέντε πανέμορφα δάση της χώρας για μαγικές εξορμήσεις!

Πέντε πανέμορφα δάση της χώρας για μαγικές εξορμήσεις!

Τα φυσικά τοπία πρέπει να είναι νούμερο ένα στις ταξιδιωτικές εξορμήσεις σας! Αυτά τα πέντε πανέμορφα δάση είναι μία εκπληκτική ιδέα!

 

Η μαγεία της φύσης πάντα θα γιατρεύει την ψυχή μας. Τα σαββατοκύριακα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να οργανώσουμε εκδρομές στη χώρα μας! Δεν υπάρχει κάτι αναζωογονητικό και γαλήνιο από τη σύνδεση με τη φύση. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε είναι με το να επισκεφτούμε ένα από αυτά τα πέντε πανέμορφα δάση της χώρας μας. Ας δούμε ποια έχουμε συγκεντρώσει!

 

Αισθητικό Δάσος Στενής Εύβοια

Το συγκεκριμένο αισθητικό δάσος του χωριού Στενή συγκαταλέγεται στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura. H βιοποικιλότητα του χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία και το φυσικό τοπίο- από όπου και να κοιτάξεις- είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για μία από τις πιο μαγικές περιοχές της χώρας, η οποία συγκεντρώνει λάτρεις της φύσης από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Δάσος Πλάκα Κως

Στο όμορφο νησί θα βρείτε ένα από τα μεγαλύτερα πευκοδάση, το οποίο φιλοξενεί πολύχρωμα και δεκάδες παγώνια. Ωστόσο, εκεί θα βρείτε και ένα ολόλευκο παγώνι, μοναδικό στο είδος του. Το δάσος είναι το τέλειο μέρος για να αναψυχή και ηρεμία και συνδυάζεται τέλεια και με τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Φολόη, Ηλεία

Το καταπράσινο και μαγικό δάσος της Ηλείας περιλαμβάνει πέντε εκατομμύρια δέντρα που αγγίζουν τον ουρανό. Η ιδανική εποχή για να το επισκεφτείτε είναι η άνοιξη! Οι διαδρομές που έχουν σχηματιστεί είναι βγαλμένες από παραμύθι! Αξίζει να το θαυμάσετε από κοντά!

 

Δάσος Στροφυλιάς, Κουκουναριές

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δάση της Ευρώπης, συνολικής έκτασης 22 χιλιάδων στρεμμάτων. Απαρτίζεται από κουκουναριά, χαλέπιο πεύκη και ήμερη βελανιδιά. Το δάσος χαρακτηρίζεται από μία μοναδική αλληλουχία που δημιουργεί ένα οικοσύστημα μεγάλης βιοποικιλότητας.

Δάσος Ράντη, Ικαρία

Ένα “ώριμο” δάσος, του οποίου η ηλικία υπολογίζεται να είναι πάνω από 200 χρόνια! Είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα δάση αυτού του μεγέθους και ηλικίας. Υπάρχει ένα σπάνιο προστατευόμενο είδος βελανιδιάς, η Αριά. Θεωρείται ένας τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, ιστορικής και βοτανικής αξίας που πρέπει να διατηρηθεί.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.