Home / Family  / Ο Lorbert Tay είναι ο νηπιαγωγός που λατρεύει τα παιδιά

Ο Lorbert Tay είναι ο νηπιαγωγός που λατρεύει τα παιδιά

Ο Lorbert Tay είναι ο νηπιαγωγός που λατρεύει τα παιδιά
Ο Lorbert Tay σπάει τα στερεότυπα και αποδεικνύει πως και οι άνδρες μπορούν να είναι εξαιρετικοί νηπιαγωγοί. 

Πόσο συχνά συναντάμε άνδρα νηπιαγωγό; Πόσες φορές γνωρίζουμε φοιτητή νηπιαγωγό;
Είναι γεγονός πως η αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας εναπόκειται σχεδόν απόλυτα σε γυναίκες. Η παρουσία των ανδρών στον χώρο του νηπιαγωγείου ανήκει στη σφαίρα της εξαίρεσης. Το νηπιαγωγείο γυναικοκρατείται για διάφορους λόγους, οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους κυρίως στους συγκεκριμένους έμφυλους ρόλους που πρέπει να αναλάβουν οι γυναίκες και οι άνδρες στη ζωή τους, όπως ορίζεται από τις κοινωνικές σταθερές. Μας φαίνεται πολύ απλά “φυσιολογικό” να υπάρχουν γυναίκες νηπιαγωγοί και κάπως περίεργο να σπουδάζει κάποιος άνδρας ώστε να γίνει παιδαγωγός για μικρές ηλικίες.

 

Πώς όμως είναι για έναν άνδρα να είναι νηπιαγωγός; Τι προβλήματα αντιμετωπίζει; Πώς τον κοιτούν οι γονείς; Τα παιδιά τον προσεγγίζουν διαφορετικά; Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον; Πώς είναι για έναν άνδρα να ακολουθεί επαγγελματικά ένα επάγγελμα που κάνουν παραδοσιακά οι γυναίκες και μπορεί να πλήξει το κύρος του και την εικόνα που ο ίδιος έχει για το φύλο του και την αρρενωπότητά του;

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον video από το CNA Insider μας παρουσιάζει την ιστορία του νηπιαγωγού Lorbert Tay, ο οποίος εργάζεται εδώ και μία δεκαετία στην προσχολική εκπαίδευση στη Σιγκαπούρη.

 

 

Ο συμπαθής Lorbert εξηγεί με ποιες δυσκολίες ήρθε αντιμέτωπος όταν αποφάσισε να είναι νηπιαγωγός, τα εμπόδια που έπρεπε να περάσει για να πείσει τους γονείς να τον εμπιστευτούν και τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει για να ξεχωρίσει, να σχεδιάσει το μάθημά του και να κερδίσει πρώτα από όλα την ψήφο εμπιστοσύνης των παιδιών. Σήμερα, γονείς και παιδιά τον αγαπούν και τα χαμόγελά τους τον αποζημιώνουν.

 

Η ελληνική επικαιρότητα μας αποκαρδιώνει, μας θυμίζει πως δυστυχώς το τέρας είναι ζωντανό, όμως αυτός ο νηπιαγωγός -όπως και άλλοι εξαίρετοι παιδαγωγοί στην χώρα μας- μάς υπενθυμίζουν πως όταν το κίνητρο είναι η ατόφια αγάπη για τα παιδιά, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος! Ο κόσμος μας αλλάζει, και ήρθε η ώρα να υπερνικήσουμε τα στερεότυπα και να προχωρήσουμε με μόνη μας πυξίδα την αγάπη. 

Δείτε το video. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!