Home / Fashion  / Ο Hedi Slimane γυρίζει πίσω στη χρυσή εποχή της Celine

Ο Hedi Slimane γυρίζει πίσω στη χρυσή εποχή της Celine

Ο Hedi Slimane
Ο Hedi Slimane γυρίζει πίσω στη χρυσή εποχή της Celine, παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή του οίκου μέσα από μία ταινία μικρού μήκους.

 

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά από την επίσημη λήξη του fashion month, η Celine παρουσίασε τη νέα της συλλογής για τη σεζόν A/W ’24. Ο Hedi SlimaneCreative Director του οίκου- αποφάσισε να παρουσιάσει τη συλλογή του μέσα από μία.ταινία μικρού μήκους, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος. Έχοντας ως τίτλο “La Collection de l’Arc de Triomphe”,.η συλλογή γιορτάζει την ακμή του οίκου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και φέρνει στο προσκήνιο το εμβληματικό “Trimophe” της Celine.

 

Το “Triomphe” αποτέλεσε ένα από τα στοιχεία που μάγεψαν με την πρώτη κιόλας ματιά τον Hedi Slimane, όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2019 στον οίκο. Μετά τον εκμοντερνισμό του και την τοποθέτησή του επάνω στις τσάντες της Celine,.ο Slimane αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να τιμήσει ακόμα περισσότερο το σύμβολο που δημιουργήθηκε τυχαία από την Celine Vipiana- ιδρύτρια του οίκου. Στην πραγματικότητα, η συλλογή του οίκου τιμά τη στιγμή που η Vipiana σταματά, λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό της, κοντά στο Place de l’Etoile.και κοιτά έναν αλυσιδωτό κρίκο που περικλείει την Αψίδα του Θριάμβου. Αυτός ο αλυσιδωτός κρίκος θα μεταμορφωνόταν αργότερο στο εμβληματικό μονόγραμμα της Celine.

 

Ο Hedi Slimane

 

Η χρυσή εποχή της Celine

 

Ο Hedi Slimane περιγράφει τα 60s ως τη χρυσή εποχή της Celine. Έτσι, για τον σχεδιασμό της συλλογής, ο Creative Director ανέτρεξε πίσω στην ακμάζουσα εποχή για τον οίκο,.ενώ είχε ξεκάθαρες επιρροές από τα κομμάτια των σχεδιαστών του λεγόμενου.Space Age”, όπως του André Courrèges και του Pierre Cardin. Παράλληλα, η συλλογή κατάφερε να αποπνέει μία Parisian Chic ανεμελιά,.μέσα από κομμάτια όπως οι faux γούνες, το polka-dot print, αλλά και τα Mary Janes.

 

Ο Hedi Slimane

 

Η συλλογή είναι αφιερωμένη στον φωτογράφο Richard Avedon, με τον οποίο ο Slimane συνεργάστηκε σε καμπάνιες του.Dior Homme κατά τη διάρκεια της θητείας του στον οίκο, από το 2000 έως το 2007. Η μικρού μήκους ταινία είναι τοποθετημένη σε διάφορους χώρους-ορόσημα art deco του Παρισιού, όπως το θέατρο Salle Pleyel, το συνεδριακό κέντρο Maison de la Chimie και οι γκαλερί Musée Bourdelle και Musée des Arts Décoratifs,.ενώ δε λείπουν στιγμιότυπα από την Αψίδα του Θριάμβου.

 

 

The big news

Ο Hedi Slimane “εκμεταλλεύτηκε” την παρουσίαση της.νέας του συλλογής, με σκοπό να ανακοινώσει τα μεγάλα νέα του οίκου. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο γαλλικός οίκος μάς έδωσε μία πρώτη γεύση από το Celine Beauté,.την πρώτη σειρά καλλυντικών στην ιστορία του. Η beauty σειρά, η οποία ακολουθεί το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής αρωμάτων της Celine το 2019,.αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το φθινόπωρο του 2024.

 

Ο Hedi Slimane

 

 

 

Photo courtesy: Celine/Hedi Slimane 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada