Home / Cozyhome  / Architecture  / Ο André Fu εντυπωσιάζει με τη Living Suite του The Upper House στο Χονγκ Κονγκ

Ο André Fu εντυπωσιάζει με τη Living Suite του The Upper House στο Χονγκ Κονγκ

Ο Κινέζος αρχιτέκτονας, André Fu, επιστρέφει σε ένα έργο που τον “σημάδεψε” δημιουργικά.

Μια δεκαετία μετά τη διεθνή αναγνώριση που έλαβε για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου “The Upper House”, ο André Fu επιστρέφει με μία ακόμα προσθήκη. Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος Κινέζος αρχιτέκτονας δημιούργησε την André Fu Suite, στον 480 όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά, πως πρόκειται για το σημαντικότερο έργο του.

 

 

Η σουίτα των 1960 τ.μ αποτίει φόρο τιμής στη μακροχρόνια σχέση ανάμεσα στον Fu και το The Upper House. Ο συγκεκριμένος χώρος ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του γύρω από την “άνετη πολυτέλεια” , φέροντας μέσα του όλη τη διαδρομή του και τον στενό δεσμό του με το ξενοδοχείο, που απογείωσε την καριέρα του, πριν περίπου μια δεκαετία. 

 

Ο επισκέπτης βιώνει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, μέσα σε έναν χώρο αφιερωμένο ολοκληρωτικά στην πορεία του αρχιτέκτονα και τον άρρηκτο δεσμό του με το The Upper House: σκίτσα από τα αρχικά σχέδια του ξενοδοχείου, έτσι όπως τα είχε συλλάβει στο μυαλό του, κοσμούν τους τοίχους, πάνω από 100 κομμάτια της homewear συλλογής, “André Fu Living Collection” βρίσκονται σε κάθε γωνιά της σουίτας, καθώς και βιβλία από την προσωπική βιβλιοθήκη του αρχιτέκτονα.

 

 

Ο φιλόξενος χώρος είναι σαν να καλεί τους επισκέπτες να εισέλθουν στην κατοικία κάποιου, αλλά και να αγκαλιάσουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο διαβίωσης. Η σουίτα διαθέτει ένα τεράστιο σαλόνι για χαλάρωση, μια τραπεζαρία για 18 άτομα, ιδανική για μεγάλες συγκεντρώσεις, parties και επαγγελματικά δείπνα, αλλά και έναν μοναδικό χώρο αναζωογόνησης, ένα πλήρως εξοπλισμένο spa, με δύο κρεβάτια μασάζ. Η διακόσμηση των χώρων είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ικανότητας του αρχιτέκτονα, να φέρνει μια ήρεμη απλότητα σε κάθε χώρου που σχεδιάζει.

 

 

Ακολουθώντας την παλέτα τoυ γαλάζιου, του σπασμένου λευκού και του σκονισμένου μοβ, ο χώρος βρίθει από κομμάτια της “André Fu Living collection”, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη Salone del Mobile 2019, αλλά και από αντικείμενα της “Art Deco Garden collection” του αρχιτέκτονα, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, περιλαμβάνοντας  κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με το εξειδικευμένο στις ταπετσαρίες, αγγλικό brand, de Gournay, αλλά και με τη διάσημη ιταλική εταιρεία υφασμάτων και ενδυμάτων, Loro Piana.

 

 

 

Από τα έπιπλα που είναι επηρεασμένα από τον μοντερνισμό των μέσων του 20ου αιώνα μέχρι τις ντελικάτες πορσελάνες στην τραπεζαρία, κάθε κομμάτι “φωνάζει” ότι η συγκεκριμένη σουίτα είναι αφιερωμένη στον André Fu και τον εκλεπτυσμένο τρόπο, με τον οποίο εκφράζεται μέσα από τα έργα του.

 

Η Andre Fu Suite ανοίγει τις πόρτες της στα τέλη του μήνα.

 

 

Ο αρχιτέτονας André Fu κρύβεται πίσω από διάσημα, πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια ανά τον κόσμο. Έγινε γνωστός μέσα σε μια νύχτα, όταν σχεδίασε το ξενοδοχείο The Upper House στο Χονγκ Κονγκ. Έχει συνεργαστεί με τον οίκο Louis Vuitton για τη συλλογή επίπλων “Objets Nomades”,  με σύγχρονες γκαλερί στο Τόκυο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη αλλά και με πασίγνωστες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως Villa La Coste in Provence, The Berkeley London, St Regis Hong Kong, Waldorf Astoria Bangkok, Hotel The Mitsui Kyoto κ.α. Ο  Fu έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία: το 2016, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Σχεδιαστή της Χρονιάς για τη Maison & Objet Asia, ενώ έχει συμπεριληφθεί σε λίστα του περιοδικού  Wallpaper με τους κορυφαίους 20 interior designers. To 2019, το περιοδικό Elle Décor China τον ανακήρυξε interior designer της χρονιάς. 

 

 

www.andrefuliving.com

www.thehousecollective.com 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath