Home / Good Life  / Art & Culture  / Ολόκληρη η συλλογή του Λούβρου διατίθεται τώρα online!

Ολόκληρη η συλλογή του Λούβρου διατίθεται τώρα online!

louvre

Το Μουσείο του Λούβρου ανακοίνωσε ότι  περισσότερα από 480.000 έργα του, διατίθενται στη νέα online πλατφόρμα. Μπορείτε πλέον να επισκεφτείτε το ιστορικό Μουσείο μέσα από την άνεση του καναπέ σας!

 

Το Λούβρο είναι κλειστό από τον περασμένο Οκτώβριο, εξαιτίας της πανδημίας, όπως και τα περισσότερα μουσεία του κόσμου. Ωστόσο, τα μουσεία προσαρμόζονται στις συνθήκες της εποχής και “μετακομίζουν” στο διαδίκτυο για να προσφέρουν στον κόσμο διεξόδους πολιτισμού.

 

Είναι η πρώτη φορά που το Λούβρο παρουσιάζει ολόκληρη τη συλλογή του και από τα 8 τμήματα, που περιλαμβάνουν έργα της Ισλαμικής Τέχνης, της Αναγέννησης και τους Αιγυπτιακούς θησαυρούς. Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να περιηγηθούν δωρεάν στις περίφημες συλλογές του και να ανακαλύψουν έργα από ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

 

“Σήμερα, το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμα και τους λιγότερο γνωστούς. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά! Είμαι σιγουρος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει περισσότερο τον κόσμο να έρθει στο Λούβρο και να ανακαλύψει τις συλλογές του και διά ζώσης”, δηλώνει ο Jean-Luc Martinez, πρόεδρος του μουσείου.

 

Το website διαθέτει έναν διαδραστικό χάρτη που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε εικονικά τους χώρους του μουσείου ανά δωμάτιο. Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται τακτικά από τους ειδικούς του μουσείου, όσο η συλλογή του σταδιακά διευρύνεται.

 

 

Περιηγηθείτε στη νέα online πλατφόρμα εδώ!

 

 

⇒ Δείτε ακόμα τη Barbie και τον Ken να πρωταγωνιστούν στη νέα συλλογή του οίκου Balmain!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein