Home / Good Life  / Οι πιο μαγευτικές διαδρομές με τρένο στην Ευρώπη!

Οι πιο μαγευτικές διαδρομές με τρένο στην Ευρώπη!

τρένο
Η Ευρώπη κρύβει μέσα της χιλιάδες ονειρικά τοπία και γοητευτικές πόλεις, οι οποίες-για τους περισσότερους από εμάς-παραμένουν ανεξερεύνητες. Ποιος, όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις τις κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης;

 

Τα ταξίδια με τρένο θα βρίσκονται πάντοτε στις καρδιές μας, αφού η σκέψη τους μόνο μας ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή. Χάρη στις διάφορες εποχικές ταινίες, αλλά ακόμα και στις παιδικές, όπως “Το Πολικό Εξπρές”, τα τρένα μπορούν να μεταμορφώσουν τα ταξίδια μας, με τον πιο νοσταλγικό τρόπο! Ποια είναι, λοιπόν, τα καλύτερα ταξίδια με τρένο που μπορείς να κάνεις σήμερα στην Ευρώπη;

 

Ζυρίχη-Ίνσμπρουκ

Το ταξίδι από τη Ζυρίχη μέχρι και το Ίνσμπρουκ είναι, ίσως, μία από τις πιο μαγευτικές διαδρομές στην Ευρώπη. Διαρκεί περίπου 3μιση ώρες, ενώ διασχίζει μία από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές γραμμές, το πέρασμα του Άρλμπεργκ. Επιλέγοντας αυτήν τη σιδηροδρομική γραμμή θα μπορέσεις να θαυμάσεις μέσα από το βαγόνι σου τη γέφυρα Trisanna, το κάστρο Wiesberg και δεκάδες ακόμα αξιοθέατα, τα οποία δεσπόζουν πλάι στο χιονισμένο τοπίο των Άλπεων.

 

 
Τρονχάιμ- Μπόντο

Η πιο διάσημη σιδηροδρομική γραμμή, που ενώνει το Όσλο με το Μπέργκεν. Το συγκεκριμένο ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες, ενώ διασχίζει βαθιές κοιλάδες και οροπέδια, περνώντας δίπλα από μαγευτικά τοπία γεμάτα λίμνες και φιόρδ.

 

 
Βιέννη- Τεργέστη

Η σιδηροδρομική διαδρομή από τη Βιέννη μέχρι την Τεργέστη διαρκεί εννέα ώρες, διασχίζοντας την Αυστρία τη Σλοβενία και την Ιταλία. Αυτό το ταξίδι θα σας χαρίσει μία αξέχαστη εμπειρία, με καταπληκτικές εναλλαγές τοπίων!

 

Εσύ, ποια διαδρομή θα επιλέξεις;

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada