Home / Good Life  / Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στις υπαίθριες αγορές!

Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στις υπαίθριες αγορές!

Όλοι όσοι αγαπάμε τα Χριστούγεννα ξέρουμε ότι η καρδιά τους χτυπά στις υπαίθριες αγορές των ευρωπαϊκών πόλεων!

Ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών και ήδη έχουμε μπει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, αναζητώντας φως και χαρά στην καθημερινότητά μας. Η καρδιά των Χριστουγέννων ξεκινά σε λίγες μέρες να χτυπά σε πολλές ήδη στολισμένες ευρωπαϊκές πόλεις,.οι υπαίθριες αγορές των οποίων σφύζουν από ταξιδιώτες που επιλέγουν να περάσουν εκεί τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

 

Πάμε να σας δώσουμε ταξιδιωτικές ιδέες, αν θέλετε κι εσείς να μπείτε για τα καλά σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Οι παρακάτω υπάιθριες αγορές είναι παγκοσμίως γνωστές.για το γιορτινό σκηνικό τους -και όχι άδικα. Εκεί όπου θα περπατήσετε ανάμεσα στα στολισμένα σπιτάκια-πάγκους,.πίνοντας ζεστό κρασί και δοκιμάζοντας παραδοασιακά, χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

 

1. Νυρεμβέργη

Κάθε χρόνο η Παλιά Πόλη της ιστορικής Νυρεμβέργης γεμίζει από τους πάγκους με τις χαρακτηριστικές ριγέ κόκκινες και λευκές τέντες,.όπου βρίσκει κανείς χειροποίητα στολίδια και παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και παραδοσιακές λιχουδιές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε Lebkuchen, το γνωστό μελόψωμο με ξηρούς καρπούς και φυσικά τα τοπικά λουκάνικα Νυρεμβέργης.

 

****Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Νυρεμβέργη ξεκινούν να λειτουργούν από την 1η Δεκεμβρίου και μένουν ανοιχτές έως τις 24 Δεκεμβρίου.

 

 

2. Πράγα

Είναι μία από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες και πιο δημοφιλείς αυτούς τους μήνες. Η πλατεία Wenceslas της Παλιάς Πόλης φωτίζεται μαγικά,.με  δεκάδες ξύλινους πάγκους να περιμένουν τους επισκέπτες,  με πανέμορφα στολίδια, χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια και γευστικά καλούδια. Εξίσου όμορφη και εντυπωσιακή είναι και η αγορά που στήνεται κάθε χρόνο μέσα στο Κάστρο της Πράγας, αλλά και οι μικρότερες αγορές στην Πλατεία Ειρήνης και στην Πλατεία Tyl.

 

Δοκιμάστε trdelník, ένα ρολό που ψήνεται μπροστά στα μάτια σας γεμιστό με ζάχαρη και μείγμα καρυδιού,.το ζεστό τσέχικο κρασί svařené víno, αλλά και το παραδοσιακό τσέχικο λουκάνικο klobása.

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Πράγα θα είναι ανοικτές από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2024.

 

 

3. Βουδαπέστη

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας φοράει τα καλά της και σας καλεί σε ένα μαγικό σκηνικό στην πλατεία Vörösmarty και στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου,.με τα λιθόστρωτα δρομάκια του ιστορικού κέντρου και τους ξύλινους πάγκους με κάθε λογής χειροποίητες ομορφιές.

 

Δοκιμάστε kürtőskalács, την αφράτη “καμινάδα”, φτιαγμένη από ζύμη και καλυμμένη από ζάχαρη ή σοκολάτα, το lángos που είναι ουγγρικό τηγανητό ψωμί με τυρί,.ξινή κρέμα και σκόρδο, αλλά και το χριστουγεννιάτικο κρασί, γνωστό με το όνομα forralt bo

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βουδαπέστη ξεκινούν στις 17 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

 

 

4. Στοκχόλμη

Η σουηδική πρωτεύουσα γεμίζει από φωτάκια, ξύλινους πάγκους και χαρούμενες φωνές στη διάσημη γιορτινή αγορά στο Gamla Stan,.στο ιστορικό κέντρο της Στοκχόλμης, που κρατάει από το 1900. Τα φωτισμένα, πλακόστρωτα δρομάκια σε συνδυασμό με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, συνθέτουν το πιο γραφικό σκηνικό που σε ταξιδεύει σε περασμένες εποχές.

 

Μην παραλέιψετε να γευτείτε το glögg, το παραδοσιακό ζεστό, πικάντικο κόκκινο κρασί με τα υπέροχα αρώματα από γαρύφαλλο και κανέλα, το knäckebröd, ένα τραγανό,.ψημένο ψωμάκι γεμιστό με ντόπια τυριά και το παραδοασιακό πιάτο gravlax, που περιλαμβάνει σολομό μαγειρεμένο με ένα ξεχωριστό, σουηδικό τρόπο.

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Στοκχόλμη ανοίγουν στις 18 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου του 2023.

 

 

5. Κοπεγχάγη

Η δανέζικη πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα φοράει τα καλά της και υποδέχεται τους επισκέπτες της στο πανέμορφο θεματικό πάρκό της,.το περίφημο Tivoli, το οποίο αυτές τις γιορτινές ημέρες φαντάζει απλά παραμυθένιο. Εδώ θα βρείτε μία από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικές αγορές της πόλης,.γεμάτη από χιλιάδες λαμπιόνια, στολίδια και παιχνίδια. Στο φανταστικό λούνα παρκ θα ζήσετε μοναδικές στιγμές με τα παιδιά σας ή τους φίλους σας, με κούνιες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

 

Δοκιμάστε τις παραδοσιακές δανέζικες τηγανίτες æbleskiver,.που σερβίρονται με άχνη και μαρμελάδα βατόμουρο, τις οποίες θα συνοδεύσετε με ζεστό κρασί gløgg.

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Κοπεγχάγη θα είναι ανοικτές από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

 

 

6. Βιέννη

Η πανέμορφη, αυτοκρατορικής ομορφιάς πρωτεύουσα της Αυστρίας μεταμορφώνεται τις γιορτινές μέρες σε σκηνικό από την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Οι χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές της αυστριακής πρωτεύουσας ονομάζονται.Wiener Christkindlmarkt” και είναι από τις πιο εντυπωσιακές σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η πιο γνωστή αγορά είναι αυτή στη Rathausplatz, ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο της Βιέννης,.όπου το σκηνικό είναι απλά καθηλωτικό, ειδικά την ημέρα των Χριστουγέννων, με τους ήχους τις κλασικής μουσικής να ξεχύνονται στους δρόμους. Αντίθετα, τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι γιορτινές αγορές.παραμένουν κλειστές και στην πόλη επικρατεί ηρεμία.

 

Δοκιμάστε το κέικ Sachertorte και τη βιεννέζικη μηλόπιτα Apfelstrudel,. συνοδεία μιας κούπας ζεστού Glühwein ή αυστριακού puncsh με αρώματα φρούτων.

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη ανοίγουν στις 18 Νοεμβρίου 2023 και διαρκούν έως και τις 26 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

7. Μόναχο

Το Μόναχο ξέρει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα! Ηπιο γνωστή αγορά του ονομάζεται Marienplatz και βρίσκεται στην ομώνυμη,.κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου,μπροστά στο εντυπωσιακό Neues Rathaus. Εδώ τα ξύλινα περίπτερα βρίθουν από χειροποίητα στολίδια και λογής λογής δώρα.

 

Φυσικά, τα λουκάνικα Bratwurst είναι αυτά που θα δοκιμάσετε σίγουρα, μαζί με μία παγωμένη.-παρά το κρύο- βαυαρική μπύρα ή μία κούπα ζεστού Gluhwein. Το διάσημο κέικ Nussecken, με ξηρούς καρπούς και επικάλυψη σοκολάτας, θα ολοκληρώσει το πιο γευστικό σας γεύμα.

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Μόναχο θα είναι ανοιχτές από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου 2023.

 

υπαίθριες

 

8. Στρασβούργο

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η η πόλη χαρακτηρίσθηκε “η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”,.αφού το Στρασβούργο ξέρει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κάθε πιθανό τρόπο.  Η Christkindelsmärik είναι μία αχανής αγορά, η οποίααποτελείται από πολλές μικρότερες, που τελικά ενώνονται στα γραφικά στενά της πόλης, στήνοντας ένα πανέμορφο σκηνικό.

 

Σε περισσότερους από 300 πάγκους θα βρείτε ό,τι έχετε στο μυαλό σας,.από παιχνίδια και διακοσμητικά μέχρι χριστουγεννιάτικα καραμελωμένα μήλα και παραδοσιακά φαγητά. Τα Χριστούγεννα εδώ θα δοκιμάσετε νόστιμες κρέπες και παραδοσιακές τάρτες φλαμπέ! 

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Στρασβούργο θα είναι ανοιχτές από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου 2023.

 

υπαίθριες

 

8+1. Κολμάρ

Τι να πρωτοπεί κανείς για την πανέμορφη αλσατική πόλη,.πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της… Τα Χριστούγεννα στήνονται συνολικά 6 γιορτινές αγορές, το ίδιο εντυπωσιακές! Εδώ κάθε στενό και γωνιά φοράνε τα καλά τους, με χιλιάδες λαμπιόνια και ατελείωτα happenings. 

 

Οι πιο μεγάλες αγορές είναι αυτές που στήνονται κάθε Δεκέμβριο στην Place de l’ Ancienne Douane, στην Place des Dominicains και στην Place Jean d’ Arche,. αλλά και αυτή στη λεγόμενη Μικρή Βενετία της Κολμάρ, με τις μοναδικές υδάτινες διαδρομές. Τα πιο γευστικά εδέσματα θα τα βρείτε στην αγορά που βρίσκεται απέναντι από το κολέγιο Saint Martin

 

***Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Κολμάρ θα είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023.

 

υπαίθριες

 

Όπου κι αν επιλέξετε να περάσετε αυτές τις γιορτινές μέρες, να περάσετε πανέμορφα και να νιώσετε ξανά παιδί!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath