Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι “θρύλοι” του Andre Monet ζωντανεύουν στην Ελλάδα

Οι “θρύλοι” του Andre Monet ζωντανεύουν στην Ελλάδα

Andre Monet
Η Kapopoulos Fine Arts μάς εισάγει στην ιδιαίτερη τέχνη και κοσμοθεωρία του Καναδού καλλιτέχνη Andre Monet. Μοναδικά πορτραίτα θρυλικών προσώπων της παγκόσμιας σκηνής πρωταγωνιστούν στη νέα έκθεση “Legends”.

 

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Andre Monet παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα, στην Gallery Kapopoulos Fine Arts. Με τίτλο “Legends”, η έκθεση έρχεται να δώσει στο ελληνικό κοινό μία γεύση από τα ιδιαίτερα έργα του Καναδού καλλιτέχνη.

 

Andre Monet

 

Αντλώντας έμπνευση από πολλούς τομείς της τέχνης, αλλά και πολλές πτυχές της καθημερινότητας,.ο Andre Monet παρουσιάζει με τη δική του μοναδική τεχνική «Θρύλους» της παγκόσμιας σκηνής. Δημιουργεί μοναδικά κολάζ από χάρτες και εφημερίδες, πάνω στα οποία ζωγραφίζει τα πορτραίτα του. Για να τελειοποιήσει τα έργα του, αφήνει αποσπάσματα χαρτών και αποκομμάτων να αναδύονται στην επιφάνεια και να γίνονται μέρος του προσώπου. Αυτή η τεχνική αποτελεί σήμερα τη χαρακτηριστική του καλλιτεχνική υπογραφή.

 

Andre Monet

 
Στα έργα του παρελαύνουν σπουδαία ονόματα, παγκοσμίου βεληνεκούς. Μερικά από αυτά είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η Audrey Hepburn, η Marilyn Monroe, η Μαρία Κάλλας, ο Freddie Mercury, ο David Bowie, αλλά και ο Winston Churchill.

 

Ο Andre Monet αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός που αποδεικνύει συνεχώς με τα πορτραίτα του. Ο Καναδός καλλιτέχνης έχει εμπνευστεί, μάλιστα, από Έλληνες Θεούς, όπως ο Απόλλωνας και η Περσεφόνη.

 

 

Η τέχνη του Andre Monet έχει ως σκοπό να αναδείξει τον βαθύτερο ψυχισμό των προσώπων που απεικονίζονται στα έργα του. Ο ίδιος διατηρεί μία απόλυτα φυσική σχέση με τον σύγχρονο άνθρωπο και τους προβληματισμούς του,.καθώς και με τη σημερινή κοινωνία και τους ρυθμούς της. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση και κοσμοθεωρία του καλλιτέχνη με την κοινωνία αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή των έργων του.

 

Andre Monet

 

Στη νέα έκθεση “Legends”, που θα παραμείνει στην Gallery μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, θα θαυμάσουμε μερικά από τα πιο θρυλικά πρόσωπα της παγκόσμιας σκηνής. Η έκθεση υπόσχεται μία διεξοδική διείσδυση μέσα στην ιδιαίτερη τέχνη του Andre Monet, η οποία συνδυάζει σύγχρονα πρόσωπα, αλλά και αρχαίους Έλληνες Θεούς, εμπνευσμένους από τη νέα ζωή του καλλιτέχνη στην Ελλάδα.

 

www.kapopoulosart.gr

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada