Home / Good Life  / Ταξιδεύοντας στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου

Ταξιδεύοντας στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου

περίεργα μέρη
Ανοίγουμε τους ταξιδιωτικούς μας ορίζοντες με ένα νοερό ταξίδι στα πιο περίεργα μέρη του πλανήτη!

 

Κάνουμε ένα νοερό ταξίδι στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου, μερικά από τα οποία μοιάζουν να είναι βγαλμένα από παραμύθι. Ο πλανήτης γη κρύβει τόσα πολλά μυστήρια μέρη, τα οποία πρόκειται να ανακαλύψουμε παρακάτω.

 
Pammukale στην Τουρκία

Η μητέρα φύση έκανε, για ακόμα μία φορά, τα μαγικά της, δημιουργώντας τις πιο ονειρικές φυσικές πισίνες. Τα ιαματικά νερά της περιοχής, σε συνδυασμό με τις λευκές πέτρες, που είναι σχηματισμένες σε μορφή πισίνας, δημιουργούν ένα “παγωμένο” θέαμα παρόμοιο με εκείνο της Ανταρκτικής. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η ονομασία της τοποθεσίας σημαίνει Βαμβακερό Παλάτι.

 

 
Badab-e Surt στο Ιράν    

Με παρόμοιο τρόπο είναι δημιουργημένη και η φυσική πισίνα στο Badab-e Surt του Ιράν. Ωστόσο, στην περίπτωσή του τα χρώματα είναι αρκετά πιο θερμά, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε οξείδιο του σιδήρου. Οι χρυσαφί αυτές αποχρώσεις, σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα, μιμούνται άψογα τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της ερήμου.

 

περίεργα μέρη
 
Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας

Μία από τις πιο περίεργες και, ταυτόχρονα, όμορφες παραλίες του κόσμου είναι η Κόκκινη Παραλία της Κίνας. Το χρώμα της οφείλεται σε ένα είδος φυκιών -λέγονται Sueda-, τα οποία παίρνουν ένα βαθύ και έντονο κόκκινο χρώμα, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Μόνο ένα μικρό τμήμα τη παραλίας είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της και μπορεί να εξερευνηθεί μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου πεζόδρομου.

 

 
Salar de Uyuni στη νοτιοδυτική Βολιβία

Η Salar de Uyuni, της νοτιοδυτικής Βολιβίας, είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο, με έκταση που ξεπερνά τα 10.000 τ.χλμ. Πριν από περίπου 30.000 χρόνια, την περιοχή κάλυπτε νερό, το οποίο, όμως, εξατμίστηκε με το πέρασμα του χρόνου. Σήμερα, η λίμνη καλύπτεται από μία κρούστα αλατιού, πάχους από 2 χιλιοστά έως και 2 μέτρα, η οποία δημιουργεί αυτό το αξιοθαύμαστο θέαμα. Μάλιστα, το κλίμα της λίμνης επιτρέπει τη διαβίωση 80 ειδών πουλιών. Παράλληλα, αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής τριών διαφορετικών ειδών ροζ φλαμίνγκο.

 

Salar de Uyuni

 

Fly Geyser στη Νεβάδα

Κάπου μέσα στη Νεβάδα βρίσκεται ένα από τα πιο φαντασμαγορικά μέρη του κόσμου. Το Fly Geyser δημιουργήθηκε “κατά λάθος” το 1964, από μία εταιρεία ενέργειας, όταν έσκαψε βαθιά μέσα στο χώμα, απελευθερώνοντας γεωθερμικά νερά. Σήμερα, αυτό το εργοστασιακό “ατύχημα” αποτελεί ένα από τα πιο εξωπραγματικά και περίεργα μορφώματα στον πλανήτη γη.

 

περίεργα μέρη

 

Εσύ, σε ποιο από όλα θα ήθελες να βρεθείς;

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada